Windows Vista mı Windows 7 mi?

Wiera

Hectopat
Katılım
15 Şubat 2021
Mesajlar
560
Çözümler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 FA507NVR-LP005 Ryzen 7 7435HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060
Cinsiyet
Erkek
Sizce Win 7 mi daha iyi yoksa Vista SP1 mi?
 
Windows Vista adamdır. Ama değeri bilinmedi. En iyi sistem Vista'dır. Ama virüs programı kullanmanızı öneririm çünkü 2017 de güvenlik güncellemesi kesildi.
Windows Vista deyince şimdi anılarımı hatırladım. Ne torrent yapardık be ah eski günler. Eskiden test Drive 6 diye bir araba yarışı vardı onu GTA sanardım o zamanlar. 7 yaşındayım. Arabadan inmeye çalışıyordum.😂😂😂😂😂😂😂
 
@Wiera Öncelikle hocam Windows 8.1 kurmanızı öneriyorum şiddetle. Intel Atom ve 2 GB RAM'e sahip bir minibook üzerinde Windows 8.1'i çok akıcı şekilde kullanabiliyorum. Yine buna benzer Celeron ve İ3 sistemlerde de Windows 8.1'in gayet rahat şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Windows 8.1'i bir denemenizi öneriyorum.
 
@Wiera Öncelikle hocam Windows 8.1 kurmanızı öneriyorum şiddetle. Intel Atom ve 2 GB RAM'e sahip bir minibook üzerinde Windows 8.1'i çok akıcı şekilde kullanabiliyorum. Yine buna benzer Celeron ve İ3 sistemlerde de Windows 8.1'in gayet rahat şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Windows 8.1'i bir denemenizi öneriyorum.
Core 2 Duo ve 1GB RAM'li sistemde 8.1 kullanıyorum.
 
@Wiera öncelikle hocam Windows 8.1 kurmanızı öneriyorum şiddetle. Intel atom ve 2 GB RAM'e sahip bir minibook üzerinde Windows 8.1'i çok akıcı şekilde kullanabiliyorum. Yine buna benzer Celeron ve i3 sistemlerde de Windows 8.1'in gayet rahat şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Windows 8.1'i bir denemenizi öneriyorum.

Sanırım Windows 8'deki başlangıç menüsünü seven tek ben varım galiba. O başlat menüsü Windows 10 da olsa tadından yenmez. Windows Phone'un ve Windows 8'in değeri bilinmedi. Aynı şekilde Windows Vista nında.
 
Vista maalesef Microsoft'un bile yüzüne bakmadığı, yenilik getireyim derken mahvedilen bir sistem. Ayrıca tamamlanmış bir yapıya sahip değil. İlla ikisinden birisi olacaksa telemetri güncellemeleri yapılmayan Windows 7 olabilir. Güvenlik güncelleştirmeleri falan da yapın tabi. Ama artık desteği kesildi, bilginiz olsun o yüzden önermiyorum.

Windows 8.1 daha iyi gider.
 
İkisinden birisini seçmemiz gerekirse tabii ki Windows 7. Ama Windows 8.1, Windows 7 den daha stabil ve güvenli. Ayrıca aynı sistem gereksinimlerini istiyorlar. Yani Windows 7 çalıştıran bir bilgisayar, rahatlıkla Windows 8.1 i çalıştırabilir. Ancak şunu unutmayın: Eğer raminiz 4 GB ın altındaysa 32 bit kullanın.
Sanırım Windows 8'deki başlangıç menüsünü seven tek ben varım galiba. O başlat menüsü Windows 10 da olsa tadından yenmez. Windows Phone'un ve Windows 8'in değeri bilinmedi. Aynı şekilde Windows Vista nında.
Ben de seviyorum hocam. :) Tek garip ben sanıyordum.
 
Windows 7 ile Vista aynı işletim sistemleri. Windows 7 esasında Vista'nın hafif modifiye edilmiş, daha hızlı ve stabil hali. Windows Vista birçok sorun barındırdığı için bu sorunları Windows 7 ile çözdüler. Ancak günümüz de ikisi de kullanılmaz Windows 8.1 varken. :)

Not: Kızgın atan arkadaş Windows hakkında hiçbir bilgin olmadığına eminim. Windows 8.1 ikisinden de daha stabil bir sürüm. 2 GB RAM ve atom işlemci ile Windows 7'den daha stabil çalışıyor.
Şurayı bir oku ondan sonra ifade at.

Hocam siz beni yanlış anlamışsınız ben Win8 daha stabil onu biliyorum fakat Windows 7 daha fazla kullanıldı ve bana daha güzel gözüktüğü için kızgın yapmışım. Yanlış anlaşıldımsa özür dilerim. Saygılar.
 
Vista maalesef Microsoft'un bile yüzüne bakmadığı, yenilik getireyim derken mahvedilen bir sistem. Ayrıca tamamlanmış bir yapıya sahip değil. İlla ikisinden birisi olacaksa telemetri güncellemeleri yapılmayan Windows 7 olabilir. Güvenlik güncelleştirmeleri falan da yapın tabii. Ama artık desteği kesildi, bilginiz olsun o yüzden önermiyorum.

Windows 8.1 daha iyi gider.

Microsoft'u anlamıyorum, kaş yapayım derken göz çıkarıyor. Aynı şekilde Windows Phone da böyle oldu Vista gibi. Geliştiricilere destek vermesi ve mağaza bom boştu. Çok iyi hatırlıyorum WhatsApp 1 yıl boyunca Windows Phone için beta olarak kaldı. 1 yıl. Lumialar efsaneydi. Android yanından bile geçemezdi. Ama işte Microsoft iyi pazarlayamadı.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı