Windows Vista mı Windows 7 mi?

Wiera

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 FA507NVR-LP005 Ryzen 7 7435HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060
Sizce Win 7 mi daha iyi yoksa Vista SP1 mi?

RTM sürümü düzgün olan Windows sürümü mü vardı?
Vardı. :) Windows NT 4.0 mesela. Bu NT 4.0 belki de çıktığı dönemde en en az sorun yaşatmış Windows sürümü. Taş gibi bir sürümdü. Tek eksiği DOS tabanlı kardeşi Windows 95 gibi DirectX ve çoklu ortam desteği bulunmamasıydı.

RTM Sürümünün bozuk çıkması da Windows'un değil Donanım şirketlerinin suçuydu.
Bu kısmada kısmen katılıyorum. Windows Vista çıkınca donanım şirketleri eski donanımlara bilerek kötü ve bozuk sürücüler yazmıştı. O dönem içinde çıkmış yeni donanımlara ise güzel ve stabil sürücüler yazıyorlardı. Bir nevi kıyak geçiyorlardı. Ama Microsoft'un hatası yok değildi. Sürücü modelini baştan aşağı donanım üreticilerine haber vermeden değiştirerek hata ettiler. Geriye uyumluluk gibi bir şeyde eklemediklerinden çok fazla sorun çıktı.
Usta 8.1 nasıl 350 MB yer gözünü seveyim?
windows-memory.png

Windows 7 Enterprise 64 Bit sürümü boşta 35 işlem çalıştırıp 477 MB RAM yerken, Windows 8.1 Enterprise 64 Bit sürümü boşta 29 işlem çalıştırıp 369 MB RAM yiyiyor. :)

Windows 10'u Windows 7 yapma imkanımız var mı hocam?
Eskiden Windows 7 kullanıyordum Windows 10 yaptım yavaşladı var mı imkanı.
Yükseltme işlemi ile Windows 10' a yükselttiniz ve Windows.old klasörünü silmediyseniz Başlat\Ayarlar\Güncelleştirme ve Güvenlik\Kurtarma seçeneğine tıkladığınızda, sağ tarafta Windows 7' ye Geri Dön kısmından önceki işletim sistemine geri dönebilirsiniz.

Vardı. :) Windows NT 4.0 mesela. Bu NT 4.0 belki de çıktığı dönemde en en az sorun yaşatmış Windows sürümü. Taş gibi bir sürümdü. Tek eksiği DOS tabanlı kardeşi Windows 95 gibi DirectX ve çoklu ortam desteği bulunmamasıydı.

Bu kısmada kısmen katılıyorum. Windows Vista çıkınca donanım şirketleri eski donanımlara bilerek kötü ve bozuk sürücüler yazmıştı. O dönem içinde çıkmış yeni donanımlara ise güzel ve stabil sürücüler yazıyorlardı. Bir nevi kıyak geçiyorlardı. Ama Microsoft'un hatası yok değildi. Sürücü modelini baştan aşağı donanım üreticilerine haber vermeden değiştirerek hata ettiler. Geriye uyumluluk gibi bir şeyde eklemediklerinden çok fazla sorun çıktı.

Eki Görüntüle 882254
Windows 7 Enterprise 64 Bit sürümü boşta 35 işlem çalıştırıp 477 MB RAM yerken, Windows 8.1 Enterprise 64 Bit sürümü boşta 29 işlem çalıştırıp 369 MB RAM yiyiyor. :)
Eee 8.1 de 35 tane çalıştırsa hemen hemen aynı olucak usta zaten :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı