RTX 3080 sistem için işlemci önerisi

192267

Kilopat
Katılım
3 Aralık 2017
Mesajlar
123
Anakart: ASRock X570 taichi Razer Edition.
Ekran kartı: MSI suprim 3080.
PSU: Thermalteke Toughpower 80Plus GOLD-750W fullmoduler guc kaynagi.
RAM: G.Skill 32 GB Trident Z Neo 3600 MHz CL16 DDR4.
Monitör: ViewSonic Elite XG270qg 2K 165 Hz.

Şu an için böyle bir sistemim var. Kafamda AMD Ryzen 7 5800X almak var ama konuya hakim değilim. O yüzden sizin fikirlerinizi de öğrenmek istiyorum. Daha iyi olur dediğiniz varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda bahsettiğiniz parçaları aldınız sanırım. İşlemci olarak 5800X güzel bir tercih olur, bütçe yeterse 5900X de bakabilirsiniz.

Evet yurtdışından geliyor çoğu parça.
Bu arada profilinizde güç kaynağı ile ilgili bir yazı var.
Bu almış olduğum PSU yeterli olmaz mı acaba bu sistem için?
Ryzen 7 5800X eğer bütçeniz yetiyorsa çok güzel olur ancak Power'i 850W yapmanızı öneririm.

Evet PSU için çoğu kişi yükseltmemi önerdi
Bütçeniz nedir?
5 k
 
Yeterli olur, Zen3 tabanlı sistemlerde güç gereksinimi çok fazla uçmuyor. 5800X+3080 tabanlı bir sistem için 750W yeterli genel anlamda.

Biraz daha rezerve bırakayım, güç kaynağım yük altına girmesin diyorsanız 850W güç kaynağı da bakabilirsiniz.
5000 lira bütçeye soğutucu da dahil mi?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı