TurkNet çok yavaş

VAE (veri akışı erişimi) sanırım yerel altyapı sahibi üzerinden verilip verilmediğini gösteriyor. Yani tam emin değilim ama YAPA ile internet erişimi aldığınızdan dolayı öyle gözüküyor olabilir.

Hatalı paket sayısı muhtemelen modemin açık kaldığı sürece elde edilen "toplam" hata sayısını gösteriyor. Yani modemi yeniden başlatırsanız sıfırlanır ve her yeni gelen hatada orası artmaya başlar. An itibariyle 7 gün 2 saat 46 dakikadır aralıksız açık olan modemimde hatalı paket sıfır gözüküyor. Sağlıklı bağlantıda da sıfır olarak kalmalı ya da belki çok düşük sayılar olmalı.
 
VAE (veri akışı erişimi) sanırım yerel altyapı sahibi üzerinden verilip verilmediğini gösteriyor. Yani tam emin değilim ama yapa ile internet erişimi aldığınızdan dolayı öyle gözüküyor olabilir.

Hatalı paket sayısı muhtemelen modemin açık kaldığı sürece elde edilen "toplam" hata sayısını gösteriyor. Yani modemi yeniden başlatırsanız sıfırlanır ve her yeni gelen hatada orası artmaya başlar. An itibarıyla 7 gün 2 saat 46 dakikadır aralıksız açık olan modemimde hatalı paket sıfır gözüküyor. Sağlıklı bağlantıda da sıfır olarak kalmalı ya da belki çok düşük sayılar olmalı.

Sizide yoruyorum ama benim neden yükleme hızımda sorun yokken indirme hızım bu kadar sorunlu hata (pkts) oranım ve hat zayıflaması oranlarım aşırı fazla yükleme hızımda hat zayıflaması 8.4 iken indirmede 24 bunu böyle yapan şey nedir?
 
PKTS çok. Santral de size uzak. SNR düşmüş. Hattınızda zayıflama da var.

Merhabalar TurkNet'in Online işlemlerine girdiğimde teknik bilgilere geldiğimde VAE kapalı olarak gözüküyor bunun nedeni nedir?
YAPA olduğu için olmasın. VAE Türk Telekom'un portu olmuyor mu?

İyi de santral uzaklığı 1.5 kilometreye yakın. Çok uzak. Santral çok yakın olsa bile 300 metre kablo mesafesi fazla gelir bana.

@Ulunay @Tim yorumlayabilir hat değerlerinizi.
 
Merhabalar ben TurkNet'in yapa altyapısında bulunan bir kullanıcıyım fakat aldığım hız rezalet. Santrele olan uzaklığım 1343 metre olmasına rağmen Speedtest yaptığımda aldığım hız 15 MB. Burada sorun benim binamda olan alt yapıda mı? Yoksa TurkNet'le mi ilgili? Bilgi alabilir miyim, buraya hız testini ve SNR margin değerlerini atıyorum.
Snr değerleriniz çok düşük. 10 dB altı olduğu için çok normal internetiniz kötü olması. Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Tesisatı yenilettim sorun çözüldü.
new.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı