Proğramlama Öğreniyorum!

AAK

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2012
Mesajlar
379
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bugün, ilk ve orta öğretim okullarının tatil olduğu gün, boş vakitlerinizde kendinizi geliştirebilmeniz, boşa vakit geçirmek yerine bir şeyler öğrenebilieceğiniz bir sayfa tanıtacağım. Proğramlama öğrenmeyi isteyen, birebir ders alamayan, internetten videolar izleyerek öğrenmeye çalışan bir çok arkadaşımız var. Learn to code | Codecademy sitesi sayesinde bir çok proğramlama dilini alıştırmalar yaparak bu boş vakitlerinizde öğrenebilirsiniz. Ben de biraz geç buldum bu siteyi, bir sene önce öğrenmiş olsaydım kendimi bu konuda ciddi anlamda geliştirebilirdim fakat bu sene 12. Sınıfa geçtiğim için yaz tatilini iyi değerlendirip bütün projelerimi bir sonraki seneye ertelemek üzere kenara bırakıyorum. Bu yazı iyi geçirmeniz dileğiyle :)
 
Site ingilizce değilmi ? Türkçe olsaydı bende daha yararlı olurdu malum ingilizceyi ben bilmiyorum çat pat biliyorum ''what'' felan yani :D Türkçe bir site bulursam forumda hemen paylaşıcam.
 
Proğramlamayı türkçe öğrenemezsin herhalde tabi ki ingilizce bilmen gerek :D

İngilizce bilmeyen programlama öğrenemez diye bir kaide yok.
Sadece programlama ile uğraşan birisinin İngilizce biliyor olması şart gibi bir şey oldu artık. Dünya'ya ayak uydurmak gerek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Proğramlama dillerinin hepsi ingilizce, verdiğin komutlar ingilizce, kullandığın proğram ingilizce. Sadece öğretileni mi yapacaksın proğramlama öğrenip? İngilizce artık bu konularda ortak bir dil, bence ben proğramlama biliyorum, kod yazıyorum diyen adamın ingilizce bilmesi şarttır.
 
Bende bu siteden öğreniyorum. Size tavsiyem canınız sıkılınca sakın başlamayın. Soğuyabilirsiniz. Bana kalırsa birde CodeHs yi deneyin. Oyun yapanlar için kurulmuş,programlama öğreten bir site.
 
İngilizce bilmeyen birisi on numara programlama öğrenebilir, bu süre zarfın tüm o kodların anlamını elbette öğrenecek.

Sanki okullarda Visual Studio öğrenen lise öğrencilerinin ingilizcesi çok süper. Turistin biriyle bile konuşamayacak düzeydeyiz.
Öğreniyor muyuz ? Kesinlikle evet. Demek ki ingilizce biliyor olmak şart değil.

Sadece ileride bir işe girecekken İngilizce bilmemek çok büyük bir eksi olarak karşına çıkıyor.
 
Sanki okullarda Visual Studio öğrenen lise öğrencilerinin ingilizcesi çok süper. Turistin biriyle bile konuşamayacak düzeydeyiz.
Öğreniyor muyuz ? Kesinlikle evet. Demek ki ingilizce biliyor olmak şart değil.

Okulda da bir güzel öğretiyorlar programlamayı... Hadi hocaları geçtim, öğrencilerin tembelliği yüzünden koca bir seneyi ekrana ''Merhaba Dünya'' yazdırarak geçiriyorsun resmen. Onlar yüzünden sen de resmen hiçbir şey öğrenemiyorsun.

Geçen sene ben de gördüm programlamayı. İnan bana öğrendiklerimi unuttum desem yeridir. Ne zaman programlama yaptığım şeylere bakayım desem, neredeyse bütün sene aynı şeyleri yapmakla geçmiş gibi duruyor.
 
Valla ben hakkını yemeyeyim hocamızın. Sınavlarından 40 alan sevinir, o derece zor sorar.
Ama çok şey öğretir. Merhaba Dünya yazmakla geçirdiyseniz hiçbir şey yapmamışsınız demektir :D Hocada da vardır sıkıntı.

Biz oldukça ilerledik. Sürekli program yazmak gerek, yoksa unutuyor insan.

Bak, ben şöyle bir klasör yaparım, yaptığımı atarım, yaptığımı atarım. Bir köşede durmalı, hatırlatmalı.
Yoksa yaz tatilinde her şeyi unutursun. Ben klasörü gördükçe yapmaya çalışıyorum birkaç program.

UiOiD0b.jpg
 
Ben yapardım uygulamaları, bazı arkadaşlar da vardı tabi yapan. Ancak yapamayan biraz fazla olunca, aynı konuları tekrar etmek için fazla zaman harcadık. Gerçekten bir şeyler yapmaya bir türlü başlayamadık. Ancak kah küh bir şekilde geçtik. İlk dönem 1 olan dersim 2. dönem 3 düşmüştü. Evet çok da iyi değilim bu konuda ama yinede yapardım yav. Biraz daha asılsam komple gelicekti. :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı