Tost nasıl yapılır?

İçine ne istiyorsan koyabilirsin mesela benim komninim Beyaz Peynir-Ketçap, Makineye koy ara sıra kontrol et, bir müddet sonra tereyağını çıkar ve sür, ev tipi bir makineyse zaten yeşil ışık yanacaktır, o zaman pişti demektir, Afiyet Olsun.

Siz de bilmiyor olabilirdiniz, Ümit Tost yapmayı bilmekle olmaz.
 
Tost sabah tüketilecekse sade kaşarlı öğle yada akşam için ise sucuk ve isteğe göre sucuk sosisli güzel olur. Önce ekmeği ikiye ayıralım. Malzemeleri bir tabağa koyalım. Makine ısındıktan sonra tereyağını ekleyip ekmeği üstüne koyalım. İmkanlar doğrultusunda paket yağ da kullanılabilir. Sucukları ve sosisleri ekmeğin içine ekleyelim. Sosisler dikey olarak ince sucuklar yatay olarak orta kalınlıkta kesilmeli. Bir tarafını yağlayıp ısıttıktan sonra diğer tarafını yağlayalım ve ekmeğin iç kısmının bir tarafına ev yapımı salçadan ince bir tabaka sürelim. (Ev yapımı olmasının önemi tuzlu olmasıdır çok daha iyi bir tat verir.) Yaklaşık 8 dk. pişirmenin ardından dikey olarak ve ince kesilmiş kornişon turşusunu tostun içine ekleyelim. Turşunun pişirme aşamasında eklenmemesi çok önemli diriliği gitmemeli. Yanına jalapeno biber turşusu yada duruma göre orta acılıkta biber turşusu ve ayran kombine edilebilir. Afiyet olsun.
 
Dünya’nın en iyi tostu. image.jpg
Ben bunu alın teri dökerek bitirdim şimdi makineyi fişten çektim ama bunun üstündeki yağlardan alev almasın. Çok ekstrem bi olay galiba.
 

Geri
Yukarı