16 yaşında saç dökülmesi

P0ison

Picopat
Katılım
27 Ağustos 2020
Mesajlar
47
Çözümler
1
Herkese selamlar, 16 yaşındayım. Saçımda sanırım dökülme var, kafamı şampuanladığımda ve yıkadığımda gelen tel miktarı eskiye nazaran biraz daha artmış durumda, sabah yastıkta 5-6 tel gördüm daha da korktum açıkçası. Babam ve baba tarafında kellik yok. Dayım kel sadece sülale de. Önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı? Yeni bir şampuan denemiştim, onu kullandım. Saçlarımda yan etki yapar diye korkup eski şampuanıma döndüm. Bir de saç maskesi yapmıştım 2 hafta önce ama yanlış yaptım sanırım, yapmayı bıraktım o yüzden. Ek olarak vücut geliştirme yapıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum.
 
Bir sorun olabilir de olmayabilir de, çok şanssızsan dayına çekersin ama hiç belli olmaz. Bence çok sorun ediyorsan daha fazla zaman geçmeden dermatoloji uzmanına görün, o yardımcı olur.
 
Saç kendi ölü tellerinden kurtarır kendini. Korkma 16 yaşında normal. Hala gelişme çağındasın. Merak etme korkulacak bir şey yok.
 
40 Yıldır kuaförlük yapan kuaförüm, saçımı 2 kez yıkamamı ve her gün yıkamamı gerektiğini söylüyor. Saçın yağlı ise çabuk dökülür, o yüzden hemen her gün yıkamalıyız. Hele ki uzunsa.
 
Stres sıkıntı var mı hayatında?

Stresli biriyim genel olarak. Korona çıkınca eve tıkılınca genel olarak arttı.

Kepeklenme var mı?

Çok az hocam. Dışarıdan anlaşılmıyor pek, saçlarım çok kepekli değildir.

Günde 100 sac telinin dökülmesi normal olarak karsilaniyor. Sanirim diyorsunuz, fakat emin degilsiniz. Yastikta da 5-6 tel olmasi bir sorun oldugu anlamina gelmez.

Başıma ilk defa geldiği için dikkat etmedim, nasıl tam anlayabilirim bilmiyorum o yüzden. Duş alırken şampuanladığımda oluyor genellikle.
 

Geri
Yukarı