GTX 1650 sistem her oyunda farklı bir grafik problemi

Myev

Centipat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
28
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Arduino Coder
Dostlarım selamlar, bundan yaklaşık 2-3 ay öncesinde bir sistem topladım ve tanıdık bir bilgisayarcıya gittim. Bir problem olup olmadığını sordum, olmadığını söyledi ve parçaları benim için sipariş etti. Onayladım. Benim için sistemi kurdu ve ben tak çalıştır bir şekilde kasayı teslim aldım.
İlk problemi CoD: Warzone oynarken yaşadım. Gray screen isimli bir kenar yumuşatma grafik Glitch'i idi. Ektedir;

Screenshot_16.png


Bu sorunun ise sadece tek bir çözümünü buldum, o da beni sadece 15-20 dakika idare etti. Aa'yı kapatmak.
Ardından, Red Dead Redemption 2 oynarken christmas lights isimli hatayı aldım. Ektedir;

RDR2-graphicsglitch1.png


Bu hatayı da aynı şekilde FXAA'yı ve Aa'yı kapatarak, oyunu pencere moduna alarak giderdim ancak anlayabileceğiniz üzere bilgisayarımın rahatlıkla kaldırabileceği bir oyunu bu şekilde oynamaktan keyif alamadım.

Derken Star Wars: Battlefront 2 oynarken, ekranım sürekli kararıp açılmaya başladı, bu sorun çok daha nadiren ve kısa süreli olduğu için çözmeye vakit bulamadan oyundan soğudum.

Daha daha daha sayıp sizlerin gözlerini yormak istemem ancak neredeyse oynadığım her oyunda bu problemleri aldım ve hepsinin ortak geçici çözüm yolu FXAA'yı kapatmak oldu. Pencere moduna al, FXAA'yı ve Aa'yı kapat, oyunu oyna. Her oynadığım oyunda yaptım neredeyse. Donanımlarım ektedir;

Intel(r) Core(tm) i5-9400F CPU @ 2.90GHz - stock fan.
Anakart: MSI H310M DDR4.
RAM: 16 GB Kingston DDR4 tek slot.
Ekran kartı: GeForce GTX 1650 TUF Gaming.
Depolama: 500GB SSD(C) 2 GB harddısk(D)

Denediğim genel çözümlere gelirsek, monitörü orijinal kendi çözünürlüğünde kullanıyorum. NVIDIA Denetim Masası'ndan uygulamanın önerdiği önayarları kullan seçeneği açılı, GeForce Experience'ın bilgisayara önerdiği ayarlarla her oyunu çalıştırdım, etki görmedim. Ekran kartımın Driver'ı güncel. Önceki 2 sürümü de denedim fayda etmedi. Intel chipset Driver'ı yüklü. Oyunların hepsi orijinal, hepsine en az 5'er kere dosyaları doğrulattım. Oyunların C veya D'ye kurulu olması bir şey değiştirmedi. Hepsini önce C'ye daha sonra D'ye kurdum, fayda etmedi. Tahminim bilgisayarın montaj kısmında bir problem olduğu veya yanlış yapıldığı. Sorularınız olursa cevaplarım, gözümden kaçan bir şey varsa affola, yazın hemen dönüş sağlarım. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı