Rehber Windows 10 IIS Üzerinden Site Çalıştırmak

Arch or Not

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
1.128
Makaleler
7
Çözümler
15
Yer
İzmir/Alsancak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci, Beginner Web Programmer
İlk önce Windows 10'un kurulu olduğu diskte "inethub" adında bir klasörde "wwwroot" adında bir dosya var ise adım 2'den başlayınız.

1. ADIM
"Inethub" yok ise; Windows arama bölümüne "Windows özelliklerini aç kapa" yazarak çıkan uygulamayı açınız.

1614760692317.png



Ve buradan "Internet İnformation Services " kısmının yanındaki "+" simgesine tıklayınız.

1614760897533.png


Buradan diğer özelliklerinde yanındaki "+" simgelerine basarak gerek ASP/ASPX kod uyumluluğu ayarlarını düzenleyiniz ben şahsen sıkıntı olmaması bakımından nedense hepsini işaretledim siz isteğinize göre özelleştiriniz sadece "FTP Sunucusu" özelliğinin mutlaka tüm işaretleri seçmeniz gerekmekte. En son olarak alt kısımdaki Tamam'a basarak kaydediniz.

2. ADIM
Dosyaları Yükleme;
Gerekli Dosyalar Yükleniyor kısmından sonra Windows'un kurulu olduğu diskte "inethub" adında bir klasör oluşacaktır, bunun içindeki wwwroot klasöründeki dosyaları silerek kendi .html/.aspx/.css web site dosyalarımızı atıyoruz. Eğer web sitenizi PHP ile ile tasarladıysanız çalıştırmak için çeşitli uygulamalar yüklemeniz gerekmekte. Benim tavsiyem tek tek yüklemek yerine WampServer kullanmanız. Eğer Php çalıştırmak isterseniz;
Ardından "http://localhost/dosyaadi.html/" adresine gidiyoruz. Ben .html yaptım fakat sizin dosya uzantınız farklı olabilir. Örneğin ben köpek ve kedi türleriyle ilgili bir web site geliştiriyorum ve bunun ilk Local'de yayınlamak istiyorum;

1614762964345.png


(Şu an acele ile sadece "nagivation bar" kısmını yapabildim :D.)
Ek olarak IIS 10.0 özelliğini yüklediğinizde olmayan bir sayfaya gittiğinizde hata verecektir:


1614763691381.png

İyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bir alan adını bağlamak istersem? bunu uzun süredir araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım hepsi Windows Server'a göre anlatılmış. Sabit IP adresine sahibim ve sabitlenmiş ip adresim üzerinden yayın yapabiliyorum. Ama bunu alan adıyla yapmak istiyorsam ne yapmalıyım?
 
Peki bir alan adını bağlamak istersem? Bunu uzun süredir araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım hepsi Windows Server'a göre anlatılmış. Sabit IP adresine sahibim ve sabitlenmiş IP adresim üzerinden yayın yapabiliyorum. Ama bunu alan adıyla yapmak istiyorsam ne yapmalıyım?

Cloudflare vb. sistemler kullanar DNS yönlendirmesi yapabilirisin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı