Half Life 2(Hikaye anlatımı ve ağır Spoiler!)

Oyun, G-Man'in konuşma outro'sunu yapması ile başlar;



"...zaman, Dr.Freeman?"("...time, Dr. Freeman?")

"Gerçekten yine o zaman mı?"("Is it really time again?")

"Sanki daha yeni geldin"("It seems as if you only just arrived.")

"Küçük bir zaman diliminde çok şey yaptınız
."("You've done a great deal in a small timespan.")

"Aslında o kadar iyi iş çıkardın ki, hizmetlerin için bazı ilginç teklifler aldım. Normalde, onları düşünmezdim. Ama bunlar olağanüstü zamanlar."(You've done so well, in fact, that I've received some interesting offers for your services. Ordinarily, I wouldn't contemplate them. But these are extraordinary times.)

"Size özgür seçim yanılsamasını sunmaktansa, sizin için seçim yapma özgürlüğünü alacağım... eğer zamanınız tekrar gelirse."("Rather than offer you the illusion of free choice, I will take the liberty of choosing for you...if and when your time comes around again."

"Size keyfi bir dayatma gibi görünen şey için özür dilerim, Dr. Freeman. Her şeyin senin için bir anlam ifade edeceğine inanıyorum... şey..."(
"I do apologize for what must seem to you an arbitrary imposition, Dr. Freeman. I trust it will all make sense to you in the course of...well...")


"Gerçekten söyleme özgürlüğüm yok."("I'm really not at liberty to say.")

"Bu arada..."("In the meantime...")

"İşte burada iniyorum."("This is where I get off.)



Half Life 2, Black Mesa patlaması'ndan(kazası) 20 yıl sonra, Combine'ların ele aldığı 17.Şehir'de başlar.


Combine'ların tek güvendiği insan olan, Dr.Breen;

Black Mesa'da patrondur.

"Wallace Breen, Black Mesa'nın eski başkanı ve daha sonra Combine'ın altında Dünya'nın Yöneticisidir. Şehir 17 Kalesi'ndeki Dünya'daki karargahından, Combine'da insanlığın temsilcisiydi."
(Breen Wiki.)

Gordon, Şehir-17'de ki tren istasyonuna gönderilir, oyunda ki bilim adamı Eli Vance'ın çocuğu; Alyx, bizi almaya Dr.Kleiner tarafından gönderilir, tam da Combine'lar bir arama emri çıkartmışken, Alyx bizi bulur ve Combine'ları öldürür.

Ardından Alyx ile birlikte yeraltı örgütü denen bir toplanışın üssüne giderler. Ve Gordon'da bu örgüte katılır, Dr.Kleiner, HEV Suit'ini yenilemiştir, bir hızlanma sistemi koymuştur.

Bu örgütte;


Barney Calhoun
Alyx Vance
Dr.Kleiner

bulunmaktadır.

Gordon, Kleiner'ın ışınlama aracı ile Eli Vance'ın bölgesi, Black Mesa East'e ışınlanmak ister, ancak başarısız olur;

Araç onu arka bahçeye ışınlar, Barney ona kaybolan levyesini verir, Alyx'siz BME'ye ulaşmak zorundadır, ulaşırken bir çok teçhizat(tabanca, silah .vb) bulur.

Vardıktan sonra Alyx onu karşılar, ardından Alyx'in robot yardımcısı Dog ile tanışıp oyun oynamak isterler, bu arada Alyx Gordon'a sıfır noktasal enerji silahını teslim eder.

Oyun oynadıktan 2 dakika sonra laborutuvar Combine'ların yakalayıcıları tarafından saldırıya uğrar, Dog yolu şaşırıp Gordon'u Ravenholm'a götürünce işler değişir;

Papaz Grigori'nin cemaati olan Headcrab ve arkadaşları, onun Otoyol 17'ye gitmesine yardım eder, Gordon orada bir shotgun silahlanır.

Silahlanmış bir devriye aracı ile birlikte Denir feneri'ne ulaşır ve orayı Combine'a karşı savunur.

Devriye aracını orada bırakır ve Antlionlar ile dolu bir sahilden geçer bir Antlion koruyucu ile savaşır. Yakından gelen bir Vorti ona Antlion guard'ının bug baitlerini çıkartır ve Gordon'a verir,

Gordon'da onları kullanarak Nova Prospekt'e ulaşır ve Alyx ile buluşur.


Eli'nin yerini tespit ederler ve Mossman'in bir Combine casusu olduğunu öğrenirler fakat Mossman Alyx ve Gordon onu durduramadan kendini ve Eli'ı Citadel'e ışınlar. Ardından Alyx ile birlikte Dr.Kleiner'ın laboratuvar'ına ışınlanırlar ve bu sırada Nova Prospekt patlar. Işınlanma bir hafta sürdü. Direniş Nova Prospekt patlamasını Combine'a ayaklanma başlatmak için bir sinyal olarak görmüştür. Gordon ile Citadel'a ulaşmaya çalışan Alyx kaçırılır ve Citadel'e götürülür. Gordon Direniş üyeleriyle beraber, Combine ve Strider'lara karşı savaşır ve Gordon Barney ve Dog'un yanına ulaşır. Barney ve Dog, Gordon'un Citadel'e girmesine yardım ederler.

Gordon, Citadel'e girmiştir. Citadel'da ilerlerken Breen'in el koyma odasına giriş yapar ve yer çekimi silahı hariç bütün silahlar yok olur. Yer çekimi silahına gelen enerji sayesinde silah daha güçlü olur ve Gordon onu Combine'a karşı kullanır. İlerleyen kısımlarda Gordon'da Dr.Breen tarafından yakalanır. Dr.Breen burada insanlar ve Combine'lar ile ilgili planlarını anlatır ve anlattıkları Mossman'in söylediklerine zıttır. Sinirlenen Mossman, Gordon, Alyx ve Eli'yi serbest bırakır. Dr.Breen, Kara Enerji geçidine girer ancak Gordon, Dr.Breen'i Alyx yardımıyla durdurur. Reaktörün patlamasıyla G-Man zamanı durdurur. Gordon'u yaptıkları için tebrik eder ve ona "Gordon'un hizmetleri için ona gelen teklifler"den bahseder. Gordon'un görevi bitmiştir ve GMan Gordon'u zamansız bir boyuta koyar.

HL2 burada biter.

Fakat EP1 ve 2 sayesinde devam eder.

Yorumlar

Half-life her oyunuyla zamanının ötesinde olmuştur. Half-life bir oyundan ötedir. Güzel bir konu fakat özette olsa Half-life 20-25 satırla anlatılabilecek bir şey değil. 😍
 
Half-life her oyunuyla zamanının ötesinde olmuştur. Half-life bir oyundan ötedir. Güzel bir konu fakat özette olsa Half-life 20-25 satırla anlatılabilecek bir şey değil. 😍
Zaten hepsi değil ki, Half Life 2 sadece Episode 1 ve 2'de var.
 
Güzel bir yazı olmuş. Meraklılarına şu videoyu da izlemelerini öneririm. Film gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Nasıl anlatayım ama Half-Life 2 dünyanın en iyi oyunudur. Grafiklerle göz boyayan günümüz oyunlarından bu yılda bile kat kat daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 
Güzel anlatmışsınız fakat bir yanlış var.

Oyun oynadıktan 2 dakika sonra laborutuvar Combine'ların yakalayıcıları tarafından saldırıya uğrar, Dog yolu şaşırıp Gordon'u Ravenholm'a götürünce işler değişir.

DÜZELTME: Alyx D0g'a Gordon'u Ravenholm'a götürmesini söyler.
 
S
Ravenholm bayağı kısa, Keşke bu oyunun devamı cıksaydı.

Not: Half-Life 3 değil 4, ismi ravenholm ama iptal edildi bununla ilgili blog acmayı düşünüyorum...
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Glade
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.817
Yorumlar
7
Son güncelleme

Oyun kategorisindeki diğer girdiler

Glade adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı