Yeter Artık!

Ulkemizin elden gidişini adeta izler olduk. Türk'e bunca kotuluk neden peki? Erzincan'ın sularına dokulen siyanur, mudahale edilemeyen orman yangınları, çokmeye ramak kalmış ekonomi, adaletin güç sahiplerince satın alındığı, cumhuriyet tarihimizin belki de en buyuk krizi olan mültecilere verilen Türk vatandaşlıkları ve onların yaptığı nankörlükler.

Soruyorum arkadaşlar nereye gidiyoruz biz? Bir çıkmazın içine mi yoksa goturulmek istenen bir rotaya mı? Bir zamanlar Kurtuluş mücadelesinde yedi düvele meydan okuyan o Türk milletinin bilinci, vatan sevgisi nereye gitti? Nedir bu uyuşmuşluk, nasıl kalkacağız bu uykudan?

Görmüyor muyuz ufuktaki iç savaşı? Bilmek mi istemiyoruz iktidar sahiplerinin Türk düşmanlığını?

Yeter Artık!

Yorumlar

Her şey zamlanmış eline veren kolunu kaptırıyor gurbetçilere cennet yerlisine cehennem oldu maalsef ekmek 4 buçuk 5 TL eskiden 25 kuruştu yazıklar olsun. Kitapları kitapçıdan alamıyoruz diye yakınıyorduk şimdi internetten bile alamıyoruz PDF indirip okuyoruz hangi ülkede var böyle bir durum lisedeyken yarım zurna dürüm 3 buçuk TL di tam alırdım 7 TL'ye şu an 1 tam dürüm 25 TL olmuş içide boş lavaş yiyoruz neyse gene şükür edelim :) diye diye 20 sene girdi hepimize.
 
Refah içindeki ülkelerle sefil ülkeler arasındaki en önemli farkın emek bilinci olduğunu görüyorum. Emek bilinci kişinin öz saygısıdır, kendisini yöneten ya da iş verenin yaptığı yanlışlara karşı çıkması ve hakkını almasıdır. Toplumumuz bu konuda çok zayıf. Refah ülkelerde enflasyon %5-6 seviyesini geçince halk tepki koyuyor, gerekirse isyan çıkarıyorlar ve haklarını alamazlarsa meclisi basacak seviyede öz saygıya, cesarete ve emek bilincine sahipler. Halkımız çok toleranslı ve sabırlı. Sefil toplumlara bakın, isyan etmek yerine sabretmeyi seçtikleri için o haldeler. İsyan korkunç gösterilen, sabır ise iyi gösterilen kavramlar; bir topluma atabileceğiniz en büyük kazık bunu öğütlemektir. Dışarıdaki düşmanlarla kafayı bozup içerideki parazitlere boyun eğmek... Trajikomik.

Hayır halkı kin ve nefrete teşvik etmiyorum. Üzerine alınanlar bu toplumun parazitleri olduklarını kabul etmiş olurlar.
 
Her şey zamlanmış eline veren kolunu kaptırıyor gurbetçilere cennet yerlisine cehennem oldu maalsef ekmek 4 buçuk 5 TL eskiden 25 kuruştu yazıklar olsun. Kitapları kitapçıdan alamıyoruz diye yakınıyorduk şimdi internetten bile alamıyoruz PDF indirip okuyoruz hangi ülkede var böyle bir durum lisedeyken yarım zurna dürüm 3 buçuk TL di tam alırdım 7 TL'ye şu an 1 tam dürüm 25 TL olmuş içide boş lavaş yiyoruz neyse gene şükür edelim :) diye diye 20 sene girdi hepimize.
Bizim burda sanarım 30-40 TL . En son ocak ayında yemiştim 20 TL .
 
Ülkemize karşı yapılan haksızlıkların, sorumsuzlukların bedelini ödetecek bir Yiğit çıkar elbette. Bu ayrı konu. Şu an hükumetin "her şeyi düzelteceğiz" deyip daha da batırmasını ve rezil oluşlarını izliyorum. Pes edecekler beceremiyoruz diyecekler zamanı gelince.
 
Artık gerçekten umrumda değil kimin ne yaptığı ya da yaşadığı, hayatıma bakıyorum. Ülke falan umrumda değil, ülkeyi kurtarmak için vazifelendirilmedim veya doğmadım, Atatürk şu hali görse o bile salla gidek derdi muhtemelen.
 
Eğer elin ve bacağın kopmuş, 10 metrekare bir odaya sıkışmış ve kafanda patlamaya hazır, kesinlikle patlamaması imkansız bir düzenek varsa, o zaman muhtemelen umutsuz bir durum olurdu.

E tabii bazen hayalde kurmak gerekiyor. Örnekteki kadar umutsuz bir durumda değiliz bu seçim kazanırsa diğer seçim kazanamaz. Umutsuzca ülkeyi terketmek yerine, buradakileri yüzüstü bırakmak yerine çalışıp çabalamalıyız ülkemizi biz gençler geliştirecek.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Salih METİN
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.786
Yorumlar
25
Son güncelleme
Değerlendirme
5,00 yıldız 1 değerlendirme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Salih METİN adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı