Sürprizbozan Bölüm 0: Breaking Bad evreniyle olan ilişkim

Bu blog girdisinde spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız blog girdisini raporlayabilirsiniz.
Merhaba dostlar, Blog'un başlığından da gördüğünüz gibi sizlere bu Blog'da Breaking Bad evreniyle olan ilişkim ve hem Breaking Bad, hem Better Call Saul, hem de El Camino üzerine incelemelerimden bahsedeceğim. Bu yazıda sadece Breaking Bad evreniyle olan ilişkimden bahsetmek istediğim için başlığı "Bölüm 0" diye koydum. Hadi başlayalım.

DİZİLERİ VE FİLMİ NE ZAMAN İZLEYİP BİTİRDİM?

Breaking Bad'i 2,5-3 yıl önce izleyip bitirdim ve tamamen kendim izleyip bitirdiğim ilk yabancı diziydi. Dizinin en büyük eleştiri alan yönlerinden olan ilk sezonların bahsedilen yavaşlığı ve sıkıcılığını ben hiç yaşamadım. Belki bu yüzden bunun biraz da önceden çok fazla dizi izlememem ve karşılaştıracak bir şeyim olmadığı için en yavaş ve sıkıcı sezonların bile bana güzel gelmesi olduğunu düşünebilirsiniz. Her neyse, Better Call Saul'a da yaklaşık 1,5+ yıl önce başlayıp 1 ay kadar önce bitirdim(niye bu kadar uzun sürdü derseniz dizi izleme işini genelde planlı yaparım ve çok fazla aklıma gelmez gelse de maalesef ya zamanım olmaz ya da dopamin reseptörlerim naneyi yediği için daha kısa zamanda haz verecek şeyler yaparım. Ancak şunu da söyleyeyim ki bölümü açtığım anda sarar ve sonuna kadar izlemeye devam ederim. Benim için önemli olan bölümü açıp izlemeye başlamaktır. Gerisi gelir.). Daha bugün de El Camino'yu izledim ve bu Blog'a başlamaya karar verdim.

KISACA EVRENLE İLGİLİ OLAN GÖRÜŞLERİM

Evrene hayran kaldım. Vince baba olay örgüsünü çok iyi kurmuş. Better Call Saul'da olan olayları Breaking Bad'deki olayların zeminini hazırlayacak şekilde uydurmayı çok iyi başarmışlar. Ayrıca şunu söylemeliyim ki El Camino'nun neden puanlama açısından dizilere nazaran sönük kaldığını anlayamadım. Açıkçası film Breaking Bad'in ortalama ya da ortalama üstü bir bölümü kadar yüksek puan almalıydı bence. En azından IMDb 8.0+ olmalıydı kesinlikle. Ayrıca filmin Breaking Bad evreninde geçtiğini anlamayıp doğal olarak olayların da ℅90'ını anlamayanların hayatında çok çok nadir ve rastgele zamanlarda film izleyen ve Breaking Bad evreninden haberi olmayan kişiler olması lazım ki bence bu kişilerin yorum yapma hakkı olmamalı. Açıkçası Vince'in Jesse'ye özel de bir dizi yapıp Walter'ın öğrencisi olduğu zamanlardan uyuşturucu işlerine başladığı zamana kadar gelip ondan sonra BCS 6x10'da olduğu gibi Breaking Bad'den sonraki zamana geçmesi iyi olabilirdi. Ama zaten halihazırda Better Call Saul'la uğraşıyorlardı ve bcs bittikten sonra bu işe girişmek de istememiş olabilir ve film yapıp geçmek istemiş olabilir. Çünkü bu evrene daha fazla kafa yormak istememiş, b... Çıkartmak istememiş ya da Jesse için bir daha dizi çekse bile diğerlerine göre daha kötü olacağını düşünmüş olabilir. Zira dizinin büyük bölümü Jesse'nin okul zamanından ve ailesiyle olan ilişkisinden oluşurdu ve bunun evrenin diğer bölümlerine çok katkısı olmayabilirdi. BCS'nin evrenin her bölümüne çok katkısı vardı zira daha ilk sezonlardan Mike, Gus, Tuco, Hector gibi adamlar işin içindeydi. Bunların hepsinin geçmişini beraber görüyorduk. Bu yüzden bu spin-off "gerekliydi" bile denebilir. Jesse'nin ana karakter olacağı bir dizide ise geçmişinde Walter hariç diğer karakterlerle çok bir bağı olmadığı için dediğim gibi evrenin diğer kısımlarına çok katkısı olmazdı. Bu yüzden film yaparak güzel bir karar vermiş diyebiliriz Vince. Tabii dediğim gibi filmin dizilere göre sönük kalması üzücü.

Neyse dostlar, bugünlük bu kadar olsun. Zaten bir sonraki yazılarda dizileri de, filmi de ayrı ayrı ve daha detaylı inceleyeceğim. Şimdilik görüşürüz.

Yorumlar

Bence konu olarak çok yavaş ilerliyor ve fazla fazla abartıldığını düşünüyorum bb'nin belki yan karakter olarak jesse bence itici herhangi bir işe yaramıyor ve konu çok saçma sapan yerlere gidiyor birisi orada yemek pişiriyor (ne dediğimi anladığınız düşünüyorum) orada o 2 kel kardeş birilerini vurmayı çalışıyor bir yerden saul çıkıyor oradan saçma sapan karakterler fırlıyor bana sıkıcı ve fazla abartıldığını düşünüyorum. ( bu arda hangi bölümde kaldığımı sorarsanız 3 sezonun ortalarında kalmıştım).
 
Bence konu olarak çok yavaş ilerliyor ve fazla fazla abartıldığını düşünüyorum bb'nin belki yan karakter olarak jesse bence itici herhangi bir işe yaramıyor ve konu çok saçma sapan yerlere gidiyor birisi orada yemek pişiriyor (ne dediğimi anladığınız düşünüyorum) orada o 2 kel kardeş birilerini vurmayı çalışıyor bir yerden saul çıkıyor oradan saçma sapan karakterler fırlıyor bana sıkıcı ve fazla abartıldığını düşünüyorum. ( bu arda hangi bölümde kaldığımı sorarsanız 3 sezonun ortalarında kalmıştım).
Jesse gibi dizide suç dünyasında olmasına rağmen vicdanını kaybetmeyen(çocuklara bağlılığı vs.), ve diğer karakterlere göre oldukça duygusal olan bir karakteri itici bulman garip geldi. Karakterlerin birbiri ile olan bağını çözmek içinse biraz daha kafa yorman("Bir dizi izleyip geçeceğim bir de buna kafa yormaya mı uğraşacağım?" diyebilirsin normaldir) ve biraz daha izlemen lazımdı. Öyle ki Gustavo'nun geçmişini ve tam olarak amacının ne olduğunu bile 4. sezonun sonlarına doğru bir flashback'le anlıyoruz.). Yavaş ilerlemesine de bir şey diyemeyeceğim ben şahsen bu yavaşlık ve sıkıcılığı hiç hissetmedim ve bunun olası sebeplerini de "Bölüm 1" de belirttim.
 
Jesse gibi dizide suç dünyasında olmasına rağmen vicdanını kaybetmeyen(çocuklara bağlılığı vs.), ve diğer karakterlere göre oldukça duygusal olan bir karakteri itici bulman garip geldi. Karakterlerin birbiri ile olan bağını çözmek içinse biraz daha kafa yorman("bir dizi izleyip geçeceğim bir de buna kafa yormaya mı uğraşacağım?" diyebilirsin normaldir) ve biraz daha izlemen lazımdı. Öyle ki Gustavo'nun geçmişini ve tam olarak amacının ne olduğunu bile 4. sezonun sonlarına doğru bir Flashback'le anlıyoruz.). Yavaş ilerlemesine de bir şey diyemeyeceğim ben şahsen bu yavaşlık ve sıkıcılığı hiç hissetmedim ve bunun olası sebeplerini de "bölüm 1" de belirttim.

Belki üşenmezsem baştan başlıyabilirim fakat mesela ben hızlı konuları ya da hızlı gelişen olayları seviyorum daha çok o yüzden ben bayağı sabırsız bir insanım mesela benim için TWD kesinlik o tarz bir dizi hızlı olan olaylar bir şey yavaş yavaş olmuyor aniden her şey olabilir hatta pek çok oyunda ben ara sahneleri geçiyorum mesela RDR'yi öyle bitirdim (tekrar her şeyi yavaş yavaş yaparak oynadım) ama dediğim gibi bb bana göre bir dizi değil fakat deneyebilirim.

Şeyi dersen eğer jesse hakkındaki yorumlarımı karakterin vicdanlı birisi ona lafım yok ben insanların bir dizideki birisini mantıklı mantıksız sevmesinden dolayı karakterlerden soğuyorum dolaylı yoldan da dizidende soğudum.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Evrivariverken14
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
80
Yorumlar
3
Son güncelleme

Eğlence kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı