Toshiba Satellite L50-A-1DH Mavericks 10.9.5 Boot Sorunu

dergos

Kilopat
Katılım
24 Mart 2015
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Daha önceki 1-2 konuma cevap alamadım yosemiteden mavericks 10.9'a geçtim şimdi 10.9.5 kurdum sistem açıldı. Clover ile sorunsuz bir kurulum yaptım sistemime.

Rehberde yapılanın aynısını yapıyorum USB belleği mount edip CLOVER dosyasını NO NAME hdd'nin içine kopyalıyorum. Daha sonra Clover Bootloader içinden ayarlara giriyorum SATA kısmına geliyorum. Fakat add değilde remove boot çıkıyor. Yinede all options delete diyip sıfırdan deniyorum. Add diyorum Fakat boot seçim ekranında çıkmıyor HDD sürekli USB'den boot etmem gerekiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Boot sorunu için resim linklerini koyuyorum bu şekilde gözüküyor.

Bu sefer yardımcı olursanız sevinirim artık bitsin şu işkence :)
@montezuma @Recep Baltaş

20150330_225325.jpg


20150330_225535.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Clover dosyasını yaptığınız şekilde kopyalamak, sisteme kendi başına yükleme imkanı vermez. Önce Clover bootloader indirin, sisteminize göre ( UEFI yada Legacy ) buna göre kostüm ayarlarını yapın. Ardından USB / CLover içinden sadece size gerekenleri kopyalayın. Kopyalanması gerekenler:
  • EFI / CLOVER / KEXT / 10.9 ( 10.9 klasörü yoksa 10.10 içindekileri)
    HDD / EFI / CLOVER / KEXT / 10.9 içine kopyala
  • EFI / CLOVER / DRIVERS
    HDD / CLOVER / DRIVERS
  • EFI / CLOVER / Config.plist
    HDD / EFI / CLOVER / içine kopyala
UEFI CLOVER:

UEFI.CLover.png


UEFI olmayan CLOVER

NON.UEFI.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Dual boot yapıyorum bu nedenle rehberdekinin birebir aynısını yaptım kopyalama işlemi için. Sanırım gönderdiğiniz ayarlarda dual boot için bi sıkıntı oluyormuş yani seçilmesi gerekenler farklıymış.

Rehberdekinden farklı olarak HDD içinde hali hazırda bir clover klasörü yoktu. Bende direk kopyaladım. Biraz daha detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.
@montezuma
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha nasıl açıklayıcı olabilirim? Clover bootloader indiriyorsun resimlerde paylaştığım gibi, sistemin UEF ya da değilse ona gore resimlerdeki ayarlari yapıyorsun. Kurulumu yaptıktan sonra, sisteminde EFI bölümü oluşacak. Yukarıdaki gibi USB içerisinde gereken dosyaları senin HDD / EFI Bölümü'ne kopyalıyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumunuz için yine teşekkür ederim fakat moderatör olmanızdaki amaç yardım etmek bilmeyenlere konulari açıklamak sanıyorum ki.

Konuya gelince dediğiniz seçenekleri seçip yükle dediğimde yükleme başarısız oldu diyor bootloader.
@montezuma

@montezuma sorun -x ile acmamdan kaynaklaniyormus. Dediklerinizi aynen yaptım. Fakat yukarda verdiğim resimlerdeki gibi hala sistem boot menüsüne HDD eklenmiyor hala.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Multibeast içinden 3rd Party SATA ve Intel Generic AHCI SATA kextlerini yükleyip denermesin.
 
Hayır, Multibeast yükledikten sonra sistemini yeniden başlat bu kadar.

Dediğinizi denemek için PC'yi yeniden baslarip boot menuyu açtım. USB'yi secer secmez clover açılmadan yeniden başlatıyo. Hic boot menu açmamışım gibi Windows açmaya başlıyor. USB belleği de Mavericks kurulu HFS kısmı da formatladım. USB belleğe yeniden kurdum RAW dosyasını ama sonuç aynı. Lütfen yardımcı olun kafayi yemek üzereyim. 3 kere denedim USB'yi formatlayıp.
@montezuma

Hayır, Multibeast yükledikten sonra sistemini yeniden başlat bu kadar.

@montezuma multibeast içinden kextleri yükledim fakat yine boot menüye eklenme olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimdeki kırmızı içine alınmış seçeneşi seçtin mi?

easybeast.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı