Çözüldü UNPark CPU Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni rastladım. Sanırım uyuyan işlemci çekirdeklerini uyandırmaya yarayan bir uygulamaymış. Bir işe yarar mı sizce zararı/yararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığım kadarıyla CPU UnPark'ın etkisi 4 çekirdek ve üstünde fark yaratıyormuş. Windows 7 ve üstünde CPU Core sayısıs 4 ve + ise bazı çekirdekleri tasarruf için park haline alıyormuş. Tabi i3 çift çekirdek olduğu için sürekli çalışmak durumdalar. HT ile belki 4 çekirdek gibi gösterebilirsiniz ama oyunlara fazla katkısı olmaz benden demesi.

Araştırdığım kadarıyla CPU UnPark'ın etkisi 4 çekirdek ve üstünde fark yaratıyormuş. Windows 7 ve üstünde CPU Core sayısıs 4 ve + ise bazı çekirdekleri tasarruf için park haline alıyormuş. Tabi i3 çift çekirdek olduğu için sürekli çalışmak durumdalar. HT ile belki 4 çekirdek gibi gösterebilirsiniz ama oyunlara fazla katkısı olmaz benden demesi.

Hocam HT ile 4 çekirdek gösterebilirsiniz dediniz de aklıma geldi. Başlangıçta sistemin kaç çekirdek ile açılacağını seçebiliyoruz bildiğiniz gibi. Orada bende 4 çekirdek görünüyor. Ama HT otomatik devreye girdiği için sizce 4 mü yapmalıyım 2 mi?

HT her zaman avantaj sağlar gündelik kullanımda. BIOS üstünden sürekli açık olacak şekilde kullanın. Mesela benim 8350'de de 5, 6, 7 ve 8. çekirdekleri elle açıp kapatma özelliği var. Ben güncelik kullanımda bile olsa sürekli açık tutturuyorum. Böylece güncelik kullanımda çoklu görev (multi tasking) işlemlerimi hızlandırıyorum. Özellikle Chrome'da çoklu sekme kullandığımızdan dolayı çok işe yarıyor bu özellik.

Ne demek, her zaman bekleriz. :)

Bu arada Intel TB hizmeti olmadan i3 çok zayıf kalıyor işlemlerde. Ayrıca HT ile oyunlarda az da olsa fark yaratırsın. :)

Sorun çözüldüğüne konu kapatılmıştır. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı