İ5469k Tabanlı Sistemde İşlemci Devreye Giremiyor

serhatgts

Hectopat
Daha fazla  
Şöyle bir sistem topladım:

Asus Z97 pro anakart.
Core i5 4690k işlemci.
8 GB çift modül 1600 MHz Crosair RAM.
Noctua işlemci soğutucu.
Samsung EVO 840 SSD.
Saphire R9 280x Tri-x ekran kartı.

Sorun şu: bütün bileşenleri bağladım anakart üzerinde EATX12V sekiz pinli ve ayrıca EATXPWR yirmi dört pinli güç bağlantıları var ve anakartın kitapçığında bu ikisinde bağlanması gerektiği yazıyor. Bende aynen yazdığı gibi yaptım. Bağladım ama gel gör ki sistemi açmak istediğimde hiçbir hareket yok açılmıyor. Fakat EAT 12V ile temsil edilen güç bağlantısını söktüğümde sistem açılıyor. Tüm fanlar çalışıyor. Ekran kartı fanları dahil ama bu seferde işlemci fanı çalışmıyor. Anakartın Q code ekranında (00) çift sıfır çıkıyor. Çift sıfırında karşılığı işlemcinin devreye girmediği. Sorun ne olabilir ? Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kasanın bağlantılarını harfiye yaptım zaten yanış bağlama şansım yok bir soket ile hepsi doğru takılıyor şu sorunun kaynağını bulamadım

ocz 500 wat 80 plus .. işin garibi ana kartta 8 pin ve 24 pinin mutatalk bereaber takılması gerektiği yazılyor ama birlikte takılı olduklarınd sistemde tık yok 8 pini ayrınca fanlar çalışıyor demin usb bios flashback ile bios günceleleme yaptım yine açılmadı

Recep abi çözzsen çözsen sen çözersin bu işi bir el at bu işe

Konuyu guncel tutuyorum ki recep baltas gorsun cunku onca para verip topladigim sistem cenaze modunda yatiyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı