0,54 GHz de sabit çalışan CPU nasıl hızlandırılır?

Murat HÜLAGÜ

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Msı b550-A pro
İşlemci
5600-3700x
Merhaba,

Ekran görüntülerini attığım gibi, bilgisayarım Görev Yöneticisi'nden baktığımda 0,54 GHz, BIOS ekranından baktığımda 3,6 GHz görünüyor ama burada bir yanlışlık var bilgisayarım çok yavaş çalışıyor.

Bu sorun işlemci fanımı değiştirdikten sonra oldu, eski fanı sökerken biraz zorladım anakartı ama ondan mıdır bilemiyorum.

Çözüm için başka bir işlemci denedim, PSU değiştirdim, RAM değiştirdim, SSD değiştirdim, BIOS güncelledim ama sonuç alamadım.

Çözüm önerisi olan var mı bu sorun hakkında?
IMG_9080.jpeg
IMG_9078.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ekran görüntülerini attığım gibi, bilgisayarım Görev Yöneticisi'nden baktığımda 0,54 GHz, BIOS ekranından baktığımda 3,6 GHz görünüyor ama burada bir yanlışlık var bilgisayarım çok yavaş çalışıyor.

Bu sorun işlemci fanımı değiştirdikten sonra oldu, eski fanı sökerken biraz zorladım anakartı ama ondan mıdır bilemiyorum.

Çözüm için başka bir işlemci denedim, PSU değiştirdim, RAM değiştirdim, SSD değiştirdim, BIOS güncelledim ama sonuç alamadım.

Çözüm önerisi olan var mı bu sorun hakkında?Eki Görüntüle 2258058Eki Görüntüle 2258059
Yük altında test edebilir misin?

Bilgisayar boştayken yani bir işlem yapmıyoken boş yere güç harcamamak ve ısı arttırmamak için düşük hızda çalışır eger oyuna girip bakarsan %99 kullanım ve 3.60 ghz fln görürsün

Hocam tam bir bilgim yok ama güç planını düzenleden işlemci güç yönetimini ayarlarsan düzelebilir.
Denedim hocam işe yaramadı

Bilgisayar boştayken yani bir işlem yapmıyoken boş yere güç harcamamak ve ısı arttırmamak için düşük hızda çalışır eger oyuna girip bakarsan %99 kullanım ve 3.60 ghz fln görürsün
Oyuna yarım saatte girmedi maalesef açamıyor bile

Yük altında test edebilir misin?
Aynı durum hocam

Boşa göre bile çok az geldi. Sorudan bağımsız XMP'yi kontrol edin hocam. @Murat HÜLAGÜ
Kesinlikle çok az.Nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum ? Ram frekansını yükseltmekten mi bahsediyorsunuz ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı