Biz neden varız?

• Konuyu başlatan troken
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 421
@Eldrithc Bu dünyada din dışında da cevabı olmayan bir çok konu var. Demek ki böyle istiyor böyle yapıyor, her şey onun elinde demek ki.
Böyle cevap verilebilir işte en fazla, onu diyorum bende. Öyle istemiş öyle yapmış, sınav yapmak istemiş. Mantıklı cevap bulamazsın yani. İnanca kalır.
Belli şartlar İslam için feda olsun verebileceğim tek şey hayatım onu da veririm İslam için benlik hiç sorun yok.
Keşke bende Allah'ın varlığına emin olsam da gereken şartları uygulasam. Ben rahatliga yoneldigim icin inancsiz değilim, en ufak inanmami sağlayacak mantıklı bir sey olmadığı icin inancsizim. Yoksa emin ol Allah'ın olmasını çok isterdim.

Benim asıl düşündüğüm şey öldüğümüzde dinlerin yalan olduğu ortaya çıkarsa sonsuz boşlukta ne yapacağız? Düşünsenize hiçbir şey yok.
Bir şey yapmayacaksın. Uyurken ne hissediyorsan, ne hatirlayabiliyorsan o olacak. Yani hiçbir şey. Ne güzel işte, cehenneme gitme olasılığından iyi değil mi?

Olay bu kadar basit aslında.

Trilyonlarca gök cismi yarattığı iddaa edilen bir yaratıcının ihtiyacı varmış gibi kendisine tapması için insanları yarattığını sanmak akıl tutulmasıdır.

Biri de düşünmüyor evren 13.7 milyar yaşında, Dünya 4.5m yaşında tanrı evreni yarattıktan sonra 8 küsür milyar yıl beklemiş sonra dünyayı yaratmış sözde bu boşlukta ne hikmetse o kadar yıl kendisine tapması için insanları yaratması aklına gelmemiş. Bu da yetmiyor dünyayı yaratmış sözde ama dünyada yaşam 3.8 milyar yıldır var burada da 3.8 milyar küsür yıl beklemiş son 300 yılda insan denen canlıyı yaratmış. Fizik ve biyoloji bilen birinin bunlara inanma ihtimali sıfır. Bu 300 bin ibaresi yine bilimin bulduğu değer. Dinlere kalırsanız insanlık tarihi 10 bin yılın ötesine geçemiyor.

Keşke sandığınız kadar basit olsaydı tanrı insanı yarattı ve bitti. Siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz ölümü kabullenemediğiniz için kendinize bir hayal dünyası kurmuşsunuz o hayallerin mantığa uyması umrunuz da değil, sorgulamıyorsunuz da, sadece o hayallere tutanarak yaşamaya çalışıyorsunuz.
Öncelikle bir tanrının kesinlikle var olduğunu kabul edelim. Bu tanrının nasıl düşüneceğini veya ne yapacağını biz tahmin edemeyiz. Çünkü aynı klasmanda varlıklar değiliz. Bir karınca mesela, sizin nasıl düşüneceğinizi veya ne yapacağınızı tahmin edemez. Aynı şekilde bizde tanrının ne yapacağını bilemeyiz.

Trilyonlarca gök cismi yarattığı iddaa edilen bir yaratıcının ihtiyacı varmış gibi kendisine tapması için insanları yarattığını sanmak akıl tutulmasıdır
Mesela evrendeki her şeyi tanrı Dünya için yaratmış olabilir. Bu evrenin sonsuz büyüklüğünün yanında bu küçük Dünyayı en değerli sanat eseri olarak görüp buraya karşı farklı davranıyor olabilir veya farklı olabilecek sonsuz ihtimal. İnsan aklının sınırları dışarısında olan bir varlığın nasıl düşüneceğini biz bilemeyiz. Bu zaten düşülen en büyük yanılgı.

Biri de düşünmüyor evren 13.7 milyar yaşında, Dünya 4.5m yaşında tanrı evreni yarattıktan sonra 8 küsür milyar yıl beklemiş sonra dünyayı yaratmış sözde bu boşlukta ne hikmetse o kadar yıl kendisine tapması için insanları yaratması aklına gelmemiş. Bu da yetmiyor dünyayı yaratmış sözde ama dünyada yaşam 3.8 milyar yıldır var burada da 3.8 milyar küsür yıl beklemiş son 300 yılda insan denen canlıyı yaratmış. Fizik ve biyoloji bilen birinin bunlara inanma ihtimali sıfır. Bu 300 bin ibaresi yine bilimin bulduğu değer.
Burada bahsedilen durum ise başlı başına bir hata. Zaman kavramını yaratan zaten tanrı. Tanrıyı zaman kavramının içine dahil edemezsiniz. "3.8 milyar küsür yıl beklemiş" gibi ifadeler tamamen hatalı. Çünkü dediğim gibi tanrının bir zaman kavramı yok. Tanrı için bugün, yarın, ay veya yıl yok. Bahsedilen zaman kavramı bizler için var sadece.
Dinlere kalırsanız insanlık tarihi 10 bin yılın ötesine geçemiyor.
Dünya üzerinde binlerce din ve inanış var, burada hangi dinden bahsediyorsunuz bilmiyorum. Ben kendi inandığım İslam dini için konuşayım; böyle bir durum söz konusu değil. İslam dininde insanlığın tarihi hakkında kesin bir söylem yoktur. Kesin olmadığı gibi dolaylı bir söylemde yoktur.

Keşke sandığınız kadar basit olsaydı tanrı insanı yarattı ve bitti. Siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz ölümü kabullenemediğiniz için kendinize bir hayal dünyası kurmuşsunuz o hayallerin mantığa uyması umrunuz da değil, sorgulamıyorsunuz da, sadece o hayallere tutanarak yaşamaya çalışıyorsunuz.
Bu kısım çok önyargılı ve kibirli olmuş. Yani bir dine inanan kimse sorgulamıyor ve sadece siz mi sorguluyorsunuz? Veya diğer insanlar kendini kandırıyorda bir tek siz mi gerçeklerin farkına vardınız? Bırakın bu kendinizi üstün görme işini. Herkes kendince farklı düşünüyor, sorguluyor ve yorumluyor.

Ölümü çok kabulleniyorum aslında şu an ölsem razıyım. Bayağı boş hayattayız doğuyoruz ve ölüyoruz bu 2 kavram arasındaki sebep sınav da olmamız. Başka mantıklı açıklaması yoktur. Her şeyin sebebi varsa hayatta olmamızın da sebebi sınavdır.
@Eldrithc yetmedi mi birader?

Sen konuyu buraya getiriyorsan bu dediğin şey Tanrı'yı kim yarattı sorusunda çöküyor maalesef. İslam'da her şeyin bir nedeni olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı