Scrikss Graph X. Mat siyahını kullanıyorum çok karizmatik bir kalem, ağırlık merkezi de çok dengeli yazarken yormuyor. Tek kötü yanı ağır bir metal kokusu bırakıyor elde ve sürekli kullanımda bir süre sonra boyası çıkıyor ve altındaki altın rengi metal ortaya çıkıyor.
Yaklaşık 2 senedir ve belki daha fazladır bu kalemi kullanıyorum, YKS'ye bu kalemle hazırlandım ve neredeyse tüm yazılarımı da bu kalemle yazdım aldığım zamandan beri. Artıları ve eksilerinden bahsedeyim:
+ Kalemin güzel bir ele oturuşu ve ortalama bir ağırlığı var.
+ Uç kırma gibi bir sorunu yok eğer çok bastırmadan kullanılırsa.
+ Çok kalın olmayan bir kalem olduğundan hakimiyeti kolay.
- Bu kalem de Rotring Tikky'ler gibi metal uç konusunda hassas yani eğer yere düşürürseniz yamulabilir ve uç yemeye başlayabilir fakat dikiş iğnesini ucunu genişletmek üzere kullanarak bu sorunu çözdüm düşürdüğüm zamanlarda.
- Kalemin tutuş kısmı metal ve geri kalanı kaliteli plastik, gönül isterdi ki tamamen metal olsun fakat fiyatına göre bu maalesef.
- Kalemin metal tutuş kısmı sert olduğundan alışana kadar el yorabilir, zamanla da siyah boyası çıkıp metal kısmın altındaki altın renk görünmeye başlıyor.
Bulabilirseniz Pentel Graphgear 500 deneyin diyeceğim de 100 lira olmuş. Okuldayken 12.5₺ ya almıştım. Çok uzun süre kullandım hala çantada gezdiririm.