0.90 upload yayın yapılır mı?

Emin misiniz? 5-6 ile 3100-3200 bitrate verip 720P@60FPS yapabiliyorum. Siz neyde takılıyorsunuz?

Eskiden Twitch kullanıyordum 1080P 60FPS(kayıpsız) 2800-3400 arası oynamam gerekiyordu internetin o anki durumuna bağlı kusursuz kaliteyi 4000 ve üstünde gördüğüm için o civarlara göre yorum yaptım.

Hız testinde çıkan sonuçtan bahsediyorum. Tekabül hızından konuşmuyorum. Ayrıca çoğu yayıncının Upload hızlarını sorun bakalım ne cevap verecekler. Yüksek kaliteli yayın verip oyunun ping olarak etkilenmemesi için yüksek Upload hızı lazım.
Hız testinde çıkan "Mbps" olarak lanse edilir, MB/s olarak değil. Twitch 8000 bitrate sınırı koyuyor. Yani 8Mbps. @imyourhero neyi komik buldunuz? Yanlış bildiğim birşey var ise söyleyin lütfen.

Hız testinde çıkan "Mbps" olarak lanse edilir, MB/s olarak değil. Twitch 8000 bitrate sınırı koyuyor. Yani 8Mbps. @imyourhero neyi komik buldunuz? Yanlış bildiğim birşey var ise söyleyin lütfen.
MB/s yazdığımda Mbps'yi kast ettiğimi anlamanız gerekiyor zaten. Arasından tek bir harf çıkarınca anlaşılmıyor mu? Ayrıca çoğu büyük yayıncının evine özel internet çekiyorlar yükleme hızları çok yüksek. Tüm konuyu bırakıp benimle bunu tartışmanız çok saçma neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? Türkiye'deki internet hızlarından haberdar değilim seneler önce taşındım. Burada Gigabit hızında internet hızları alıyoruz artık.

MB/s yazdığımda Mbps'yi kast ettiğimi anlamanız gerekiyor zaten. Arasından tek bir harf çıkarınca anlaşılmıyor mu? Ayrıca çoğu büyük yayıncının evine özel internet çekiyorlar yükleme hızları çok yüksek. Tüm konuyu bırakıp benimle bunu tartışmanız çok saçma neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz? Türkiye'deki internet hızlarından haberdar değilim seneler önce taşındım. Burada Gigabit hızında internet hızları alıyoruz artık.
Peki hocam siz haklısınız bildiğinizi okumaya devam edin lütfen, yanılmışım. :)

Peki hocam siz haklısınız bildiğinizi okumaya devam edin lütfen, yanılmışım. :)
Bildiğimi okumaya devam etmiyorum, yanlış olan bir şey desem yanlış bilgilendirmeden ceza yerdim. SpeedTest'te yükleme hızın 3-5 arası çıkmıyorsa yayın yapamazsın. Bunu anlatmaya çalışıyorum da siz gereksiz bir şekilde uzattınız.

Komik bulduğum şeyi yazayım. Arkadaş 3 upload yazmış. Bu 1, arkadaş 3Mbps yazarak upload hızını kast etmiş. Ha bunu nereden anlıyorum, internete veri yüklenir yayın sırasında. Upload hızı söz konusudur. Siz ise 24Mbps download hızına götürmüşsünüz lafı. 2.si ise Twitch'de yayın açan çoğu ortalama izleyiciye sahip yayıncı 4-5Mbps arası upload hızına sahip. 3.5Mbps ile mis gibi yayın açmış ya da açan birçok yayıncı tanıyorum.

Komik bulduğum şeyi yazayım. Arkadaş 3 upload yazmış. Bu 1, arkadaş 3Mbps yazarak upload hızını kast etmiş. Ha bunu nereden anlıyorum, internete veri yüklenir yayın sırasında. Upload hızı söz konusudur. Siz ise 24Mbps download hızına götürmüşsünüz lafı. 2.si ise Twitch'de yayın açan çoğu ortalama izleyiciye sahip yayıncı 4-5MBPS arası upload hızına sahip. 3.5Mbps ile mis gibi yayın açmış ya da açan birçok yayıncı tanıyorum.

Sevdiğim yayıncının bir lafı vardır, "anladım abee".
Haklısınız abi, gaza geldim ben biraz.

@Uton MB/s ile Mbps farklı birimlerdir. 1 MB/s = 8 Mbps. Bit ve byte ayrımını doğru yapın. Doğruyu söylediği halde arkadaşı da hatalı gibi göstermeye çalışmayın.
Farklarını biliyorum. Ben speedtest sonuçları üzerinden dedim anlayan da anladı zaten. Arkadaşa dediğim halde konuyu çok gereksiz uzattı sadece ve konu farklı yerlere çekilmeye başladı. 7 yıldır bu forumda kendimi asla haklı göstermeye çalışmadım bilmediğim konu hakkında da yorum yapmadım. Zaten beğeni ve mesaj sayımdan anlaşılıyordur.

Eski bir oyun oynayacaksan yapılabilir, 600 bit rate ile yayın yapan gördüm ben ama tabi görüntü kalitesi pek iç açıcı olmaz, webcam görüntüsüde çok kötü olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı