07ARM64 Tabanı Güncelleştirmesi nedir?

Ashen One

Hectopat
Selam arkadaşlar, bugün başka birinin konusunun üzerine, Windows 10 için gelmiş oyun modunu denemek için güncellemeyi indirmek istedim.

Bende Windows update tamamen kapalı, bundan ötürü manuel olarak internetten indirmek istedim. İndirme linkleri arasında "07ARM64 tabanlı Sistemlere yönelik" diye bir şey gördüm, daha önce hiç karşıma çıkmamıştı.
İnternetten araştırmayı denedim ancak doğru düzgün bir sonuca ulaşamadım.
Bu nedir? Bilgisi olanlar açıklayabilir mi?

Meraklısına, ihtiyaç duyana KB5004296 güncellemesinin manuel indirme linki: Microsoft Update Catalog

Dosya Ekleri

• windows.jpg
    windows.jpg
    238 KB · Görüntüleme: 54
07 tüm güncellemelerin başında göründüğü için bahsettiğiniz kavrama özel olduğunu düşünmüyorum. ARM64 ise bir mimari. Siz sisteminizin mimarisine (x86 veya x64, hatta x64'tür muhtemelen) ve Windows sürümünüze göre (2004, 20H2, 21H1) indirme yapacaksınız.

Ekleme: 07 ay belirtiyordur muhtemelen. Güncelleme Temmuz'da gelmiş çünkü.

Son düzenleme:
07 tüm güncellemelerin başında göründüğü için bahsettiğiniz kavrama özel olduğunu düşünmüyorum. ARM64 ise bir mimari. Siz sisteminizin mimarisine (x86 veya x64, hatta x64'tür muhtemelen) ve Windows sürümünüze göre (2004, 20H2, 21H1) indirme yapacaksınız.

Ekleme: 07 ay belirtiyordur muhtemelen. Güncelleme Temmuz'da gelmiş çünkü.
Aslında tam olarak sormak istedim x64 ile ARM64 arasındaki fark idi.

Anladım. İkisi arasındaki farka ben de çok hakim değilim. ARM mimarisi bir nebze düşük performansıyla getirdiği düşük güç tüketimi sayesinde çoğunlukla mobil cihazlar için tercih ediliyor diye biliyorum. ARM64 de adından da anlaşılacağı üzere bu mimarinin 64-Bit işlem destekleyen hali.

Anladım. İkisi arasındaki farka ben de çok hakim değilim. ARM mimarisi bir nebze düşük performansıyla getirdiği düşük güç tüketimi sayesinde çoğunlukla mobil cihazlar için tercih ediliyor diye biliyorum. ARM64 de adından da anlaşılacağı üzere bu mimarinin 64-Bit işlem destekleyen hali.
Anladım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı