0'dan 6 ayda YKS yetişir mi?

Bu açık nasıl oluyor TYT mi YKS mi giriliyor kaç puan lazım bilen bilir söylesin.

Arkadaşlar 6 ayda 0'dan kaç net yaparım? Sayısal gireceğim TYT 25 - 30, AYT 2 - 3 net.
Günlük 6 saat çalışıp 1-2 haftaya günlük en az 10-11 saat çalışacağım ve 6 ayda yetiştirmek için program önerebilir misiniz?

Ben 2023YKS'de 6600. oldum. Bana kalırsa sayısal girmemelisin, EA girersen işine yarayacak bir bölüm kazanma ihtimalin var ama sayısal girersen işine yarayacak bir bölüm kazanamazsin. Ayrıca günlük 6 saat çalışarak bu netleri yapıyorsan çalışma stilini kökünden değiştirmen lazım. Sürekli video izleyip testi ikinci plana atıyorsan bunu bırakmalısın. Açık konuşmak gerekirse mezuna bırakırsan iyi bir şey yapabilirsin ama şu anda çok zor (sayısalda imkansız).

Arkadaşlar 6 ayda 0'dan kaç net yaparım? Sayısal gireceğim TYT 25 - 30, AYT 2 - 3 net.
Günlük 6 saat çalışıp 1-2 haftaya günlük en az 10-11 saat çalışacağım ve 6 ayda yetiştirmek için program önerebilir misiniz?

6 ayda sayısalda üst sıralamalar çok zor ama 200 150k olabilir eşit ağırlık, sözel ve yabancı dil için hala üst sıralamalar olur derece zorlayabilir ama sayısalda rekabet fazla alan değişikliği yapılabilir.

Yetişir tabii. Benim kendi uyguladığım sistemle hem çok zorlanmadan hem de tutarlı ilerleyerek 100 gün civarında konuları bitirip kalan 2 ayda da deneme/soru bankası basarak devam edin. 4 playlist var: Maschemy kimya 40 günde AYT kimya, Özcan aykın 88 günde AYT fizik (hala devam ediyor bitecek), dr. Biyoloji 70 günde, ve Eyüp b AYT mat 163 video civarı var. Benim hesapta 360 video yapıyor bu AYT kısmı ve 90-100 gün arasında bitiyor. Videoları her gün, bu saydığım playlistlerin her birinden birer tane olacak şekilde izliyorsun (bazı playlistler erken bitip bazıları devam edecek ya, o eksikleri devam ettiğine ekliyorsun örnek normalde 1 kimya 1 bio 1 fizik 1 mat izliyorsun, bio bitti, 1 kimya 1 fizik 2 mat izliyorsun artık; her gün 4'e tamamla). Bu seni fazla sıkmaz zaten okula gitmeme rağmen uygulayabiliyorum bunu. Her gün 10 saat çalışacağım vs diyorsan bu dediklerim zaten senin en fazla 2 3 saatini alacak 3 saat diyelim. 3 saatini kesin test çözmeye ayır. 5-6 saat civarın (kaba ve fazladan hesapla) bu şekilde geçir. Kalan 3-4 saatinde (tam 10 ve 11 saate tamamlamıyorum her gün uygulayamayabilirsin çünkü). Ağırlğın kesinlikle AYT'de kalacak. TYT'de ise benim naçizane tavsiyem(ve uyguladığım yöntem). Limitin el kitapları oluyor AYT TYT karışık full not defteri tarzı, kimya biyoloji fizik olanlarını al. TYT kısmını oku ardından (en fazla 1 test kitabı yeterli TYT için; AYT için 2 3 bitirmeye çalışın) kitabındaki ilgili bölümü çöz. Bunu yaparak TYT feni bir haftada bile bitirebilirsin ama yayarak 1 ayda bitirebilirsin. Her gün bu şekilde 1 2 konuyu baştan sona bitir. TYT matematikte ise işte bu nokta için, her gün problem ve geometri çözeceksin zaten sınava daha çok vakit var. Bu ikisini ortalama üstü halletmen sana 20 25 net getirir. İlk 12 konuyu da şu şekilde yap, öncelikle TYT matematikten birkaç deneme çöz, eksiklerini bir kağıda yaz (özellikle ilk 12 konu odağındaki denemelerden çözersen daha iyi olur). Sonra sadece o konuların videolarını izle, geri kalanları sadece test kitabından bitirmen yeterli olur. Bu işlemler bittikten sonra sınava hiç yoksa 1.5 ayın falan kalır. Deneme aban, eksik kapat. Test kitabı tavsiyesi falan vermedim ama piyasada zaten bir dolu veren var, ki senin de böyle bir talebin yok eminim kendi uygun düşündüğün kaynaklar yeterli olacaktır.

Çoğu yeri kendine göre eğip bük 1 2 haftaya zaten oturacaktır. Naçizane kendi fikrimi bıraktım. Başarılar.
Bunun üstüne ek tavsiye vermek bize düşmez çok iyi yazmışsınız lakin video sayısı olarak hesaplamak yanlış bence. Saat bazlı çalışmak yani oynatma listelerinin kaç saat olduğuna bakıp ona göre yaymak daha mantıklı. Bi de kazanım odaklı gitmek önemli. Bazı konuları anlayamayabilir. Uzun sürebilir.
Bunları hesaba katmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı