0'dan Almanca öğrenmek

Widel

Femtopat
Daha fazla  
Nasıl başlamalıyım emin değilim ama B2 İngilizcemin yardımı olacağını düşünüyorum. Bu yaz sonuna kadar C2 İngilizce B1 Almanca öğrenme hedefim var ve iş veya akademik olarak değil de genel anlamda öğrenmek istiyorum. İngilizcede bir sıkıntı yok kendi güzergahımda ilerliyorum. Ancak Almanca hakkında hiçbir bilgim yok denilebilir. Nasıl bir yol İzlemeliyim?

Hocam 2 dil birden öğrenmeye çalışmayın, öbür türlü sürekli olarak karıştırırsınız, önce bir dili öğrenin daha sonra diğerine odaklanın. Ayrıca, bir dili sıfırdan öğrenmek istiyorsanız filmlerin büyük yardımı olur, Almanca film dizi yok demeyin, Netflix veya Disney+ üyeliğiniz varsa dili Almanca seçipte not alarak izleyebilirsiniz, ama en önemlisi olarak bir dili çok iyi öğrenmek istiyorsanız o dili bilen kişilerle sürekli olarak aynı ortamda bulunup sohbet etmeniz gerekir.

Nasıl başlamalıyım emin değilim ama B2 İngilizcemin yardımı olacağını düşünüyorum. Bu yaz sonuna kadar C2 İngilizce B1 Almanca öğrenme hedefim var ve iş veya akademik olarak değil de genel anlamda öğrenmek istiyorum. İngilizcede bir sıkıntı yok kendi güzergahımda ilerliyorum. Ancak Almanca hakkında hiçbir bilgim yok denilebilir. Nasıl bir yol İzlemeliyim?
iki dili de aynı anda öğrenmeye çalışıyorsanız zorlar. ve evet ingilizcenin de faydası oluyor. begi begi almancanın a1 videolarını izlemiştim şuan bi işim olmamasına rağmen çoğu hala aklımda.

Hocam 2 dil birden öğrenmeye çalışmayın, öbür türlü sürekli olarak karıştırırsınız, önce bir dili öğrenin daha sonra diğerine odaklanın. Ayrıca, bir dili sıfırdan öğrenmek istiyorsanız filmlerin büyük yardımı olur, Almanca film dizi yok demeyin, Netflix veya Disney+ üyeliğiniz varsa dili Almanca seçipte not alarak izleyebilirsiniz, ama en önemlisi olarak bir dili çok iyi öğrenmek istiyorsanız o dili bilen kişilerle sürekli olarak aynı ortamda bulunup sohbet etmeniz gerekir.
filmlerin büyük yardımı oluyor fakat en az a1 seviyesinde almanca öğrenmesi gerekir fikrimce.

Hocam daha önceden aynı anda ispanyolca öğrenip aynı anda ingilizceyi yürütmeyi dememiştim ancak yetersiz ingilizcem ve düşük disiplinim yüzünden zaman kaybettiğimi anlamam çok uzun sürmedi. bu sefer İngilizce seviyem daha iyi ve önümde güzel bir yaz var. yani günlük ingilizcemi çalıştıktan sonra biraz Almanca bakarsam bence 3 ay sonra en azından Almancayı kavramış olurum. B1 olmasa bile A2 bile şuan için bana yeterli zaten bir acelesi yok sadece kendimi geliştirmek için öğreniyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler!

Öneri olarak Udemy üzerindeki Achtung Deutsch kanalını önerebilirim. Harika bir kanal ve buradaki A1 kurunu bitirip Goethe A1 sınavını 86 puanla geçmiştim. Tabii kariyer olarak sonra değişikliklerden dolayı devam ettirmedim.
Konudan bağımsız olarak ben de bir soru sormak istiyorum. İngilizce'yi nasıl B2 yaptınız ve ilerliyorsunuz? İngilizcem B1-B2 ortasında bir yerlerde denebilir (B1+ gibi IELTS Academic 6.0 almıştım) B2 için olabildiğince ingilizce altyazıyla diziler izlemeye çalışıyorum. Haftalık BBC Learning English videolarını da takip ediyorum.

Öneri olarak Udemy üzerindeki Achtung Deutsch kanalını önerebilirim. Harika bir kanal ve buradaki A1 kurunu bitirip Goethe A1 sınavını 86 puanla geçmiştim. Tabii kariyer olarak sonra değişikliklerden dolayı devam ettirmedim.
Konudan bağımsız olarak ben de bir soru sormak istiyorum. İngilizce'yi nasıl B2 yaptınız ve ilerliyorsunuz? İngilizcem B1-B2 ortasında bir yerlerde denebilir (B1+ gibi IELTS Academic 6.0 almıştım) B2 için olabildiğince ingilizce altyazıyla diziler izlemeye çalışıyorum. Haftalık BBC Learning English videolarını da takip ediyorum.
bende genel olarak İngilizce altyazılı film dizi izliyorum, bazen sesli bir şekilde newyork times okuyorum, günlük olarak busuu kullanıyorum ve hatalarımı kapatıyorum, ayrıca gün içinde ingilizce düşünüyorum bazen konuşuyorum ve yazıyorum. B2 şuan busuu da yazan seviyem ama bazı testlerde C1 de çıkabiliyor. IELTS Testini en son 7 ay önce yapmıştım sonucunu hatırlamıyorum. yani gün içinde sürekli ingilizceye mâruz kalıyorum. ve ben geçtiğim her seviyede bir süre boyunca duruyorum ve o seviyeye uygun her şeyi öğrenip sonraki seviyeye öyle geçiyorum yani B2 olmak için çalışmadım, çalışmalarım sonucu B2 oldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı