0'dan İngilizce nasıl öğrenebilirim?

sibylvaneymisim

Femtopat
Daha fazla  
İngilizcem iyi değil, sadece bazı kolay cümleleri kelime bilgimle çevirebiliyorum. (o da tam doğru olmuyor çoğu zaman.) İngilizcemi geliştirmek istiyorum ilgim var ancak hangi kanalı izlemem gerektiğini (veya eğitim satın almam gerektiğini) bilmiyorum. Hangi kaynakları almam gerek, onu da bilmiyorum. Aldıklarım genelde hep çöpe gitti çünkü kendime uygun kaynağı bulamadım. Bana bu konuda yardım edebilecek biri var mı? Şu eğitim ve kaynak iyi satın al, şunlara bak diyebilecek.

İngilizcem iyi değil, sadece bazı kolay cümleleri kelime bilgimle çevirebiliyorum. (o da tam doğru olmuyor çoğu zaman.) İngilizcemi geliştirmek istiyorum ilgim var ancak hangi kanalı izlemem gerektiğini (veya eğitim satın almam gerektiğini) bilmiyorum. Hangi kaynakları almam gerek, onu da bilmiyorum. Aldıklarım genelde hep çöpe gitti çünkü kendime uygun kaynağı bulamadım. Bana bu konuda yardım edebilecek biri var mı? Şu eğitim ve kaynak iyi satın al, şunlara bak diyebilecek.
Duolingo ile başlayıp udemy ve youtube ile destekleyebilirsin. Belli noktaya kadar duolingo yetiyor. Ardından ingilizce metin tabanlı oyunlar oynayarak baya ilerletirsin. Ama akıcı konuşmayı öğrenmek için zaman gerek. O noktaya gelince konuşacak arkadaş bulman gerekiyor.

Ayrıca filmleri önce türkçe alt yazılı, ardından alt yazısız tamamen ingilizce izle. Kulak aşinalığın artacaktır. Bunları yaparsan 1 sene içerisinde bayağı fark edeceğini göreceksin.

Duolingo ile başlayıp Udemy ve YouTube ile destekleyebilirsin. Belli noktaya kadar Duolingo yetiyor. Ardından İngilizce metin tabanlı oyunlar oynayarak bayağı ilerletirsin. Ama akıcı konuşmayı öğrenmek için zaman gerek. O noktaya gelince konuşacak arkadaş bulman gerekiyor.

Ayrıca filmleri önce Türkçe alt yazılı, ardından alt yazısız tamamen İngilizce izle. Kulak aşinalığın artacaktır. Bunları yaparsan 1 sene içerisinde bayağı fark edeceğini göreceksin.

Çok teşekkür ederim cevabın için peki önerebileceğin kaynak kitap var mı set olarak? Bir de filmleri o şekilde biraz daha ilerlettikten sonra mı izlemem gerekiyor?

Çok teşekkür ederim cevabın için peki önerebileceğin kaynak kitap var mı set olarak? Bir de filmleri o şekilde biraz daha ilerlettikten sonra mı izlemem gerekiyor?
Kitaba, sete gerek yok dediklerim başlangıç için yeterli. Film izlemeyi normal rutin'inde dediğim gibi yapsan yeterli. Youtube videolarını vs. hepsini ingilizce izlemeye çalış, neyi seviyorsan onu izlemeye devam et. Türkçe kanallardan tamamen uzaklaş.

Aptal saptal cevaplar vermeye gerek yok burası ilkokul değil. Arkadaşın ilk önce bilmesi gereken İngilizce'de en çok konuşulan kelimelerdir. Bunun için internette bir sürü kaynak var bakabilirsin.

Elbette dil öğrendikten sonra bu kelimeleri yan yana getirmek için de bir gramere ihtiyacınız olacak onun için de Youtube'da bir çok kaynak var.

Ve elbette bunları yaparken öğreneceğin aksana göre filmler/diziler izleyerek listeningini geliştirmelisin. Ara ara 10 20 cümlelik İngilizce metin okuyup kayda al ve speakingini ölç. Böylece hem kendinin ne kadar geliştiğine bakarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı