0'dan matematik çalışmak

Makaleler
7
Arkadaşlar benim başından beri matematiğim kötü, çarpma, bölme, toplama vs gibi basit şeyleri biliyorum onun dışında bilmiyorum gibi bir şey bunu sebebi matematik derslerini ciddiye almamam, dinlememem vs sorum şu 10.sınıfım bu 2.dönem açığa geçtim 0'dan çalışmaya başlasam TYT'den matematik başarı oranını %40 %50 yapabilir miyim? Hemen hemen 1.5 yılım - 2 yılım var. Ayrıca sadece YDS sınavına girip İngilizce öğretmenliği okuyabiliyor muyum? Sanırım TYT sınavına'da girmek lazım pek bilgim yok bu konularda.

Arkadaşlar benim başından beri matematiğim kötü, çarpma, bölme, toplama vs gibi basit şeyleri biliyorum onun dışında bilmiyorum gibi bir şey bunu sebebi matematik derslerini ciddiye almamam, dinlememem vs sorum şu 10.sınıfım bu 2.dönem açığa geçtim 0'dan çalışmaya başlasam TYT'den matematik başarı oranını %40 %50 yapabilir miyim? Hemen hemen 1.5 yılım - 2 yılım var. Ayrıca sadece YDS sınavına girip İngilizce öğretmenliği okuyabiliyor muyum? Sanırım TYT sınavına'da girmek lazım pek bilgim yok bu konularda.

Baraj kalktı TYT'ye girmesende Puan'nın hesaplanır ama YDT netlerinin %60'ı buna ek TYT netlerininde %40'ı işin içine katılarak hesaplanır. Yani TYT diğer sınav puanlarına da etki ediyor.

Selam, şuanki sınav sistemi hakkında fikrim yok o konuda yardımcı olamayacağım fakat hedeflediğin %40 veya %50 çok zor bir hedef değil. 2 yıl çok uzun bir süre ve toplama çıkarma bilmiyor olsan bile %50 seviyesine gelebilirsin. Burda önemli olan senin bu sürede neler yapacağın. Çok vaktim var zaten çalışırım kafasıyla gidersen sonuç hüsran olacaktır. Çok iyi bir planlama ve asla bu planın dışına çıkmamak çok önemli. En az 2 tane giriş seviyesi matematik konu anlatımlı kitap edimelisin, aynı şekilde soru bankası da. Bunları iyi bir planlamayla bitirdikten sonra zaten gerisinin geldiğini göreceksin. Şimdiden başarılar.

TYT'ye girmen gerek öncelikle. Söylediğin şey ne kadar zor olsa da imkansız değil ve yapan tanıdıklarım da var. Çok kötü yerlerden 1 senede tıp kazanan arkadaşlarım var. Sadece düzenli ve yüksek tempoda çalışman lazım. Hani bir birinci diyordu ya hayvan gibi çalıştım diye. Aynen öyle yapmalısın. Değil %50'sini yapmak ful bile çekersin. Sosyal hayatın sıfırlanacak bir kere bunu başarmak istiyorsan. (Öyle sosyallikle aynı anda yürüttüm vs diyenlere aldırma kesinlikle.) Günde mesaiye kalır gibi yeri gelecek 12 saat ders çalışman gerekecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı