0'dan matematik nasıl öğrenilir?

Forumda çok farklı fikirler görebilirsin, bakarsan, yani tek matematik öğrenen sen olamazsın herhalde değil mi?

Eki Görüntüle 2246471

Hocam soru sormak yasak degil diye biliyorum ilk önce ve tarihlerine bakarsanız eskiler o zamandan bu zamana yeni teknikler veya yeni baskılar ortaya çıktı müfredat bile değişti yani araştırmasını yaptım onu ben de biliyorum bu yorumu aşırı mantıksız buldum sadece yazmak amacıyla yazmışsınız.

Seviyene göre kendine bir yol haritası belirlemen lazim. İnternette süreç ve çözmen gereken kaynaklar ile ilgili videoları bulabilirsin. Sözelciysen daha basit, evde kendi halinde önce başlangıç seviyesi bir kitap bitirip sonrasında TYT konularına çalışabilirsin. Eğer sayısal ya da eşit ağırlıkta isen bu sene okulda göreceğin konulara göre kendin halledeceğin konuların önceliğini belirle. Mesela trigonometri göreceğinden dolayı geometride bir temel atman lazım. Ayrıca 9-10. sınıf seviyesi fonksiyonlara da hakim olmanı öneririm.

Teşekkür ederim tavsiyenize :D

Temeli çok sağlam at, antrenmanlarla mat, karekök matematik sıfır, birey a mat, aktif matematik soru bankalrı sıfırdan anlatıyor. (birey a hariç onda anlatım yok o soru bankası) bunlrı çöz. Sıkıcı gelecek basit olduğu için biliyorum sıkılacakson ama yapacak bir şey yok emeksiz yemek olmaz. Tabii çalışmayı hiç bırakmayacaksın çözdükçe bir üst seviye bir üst seviye diye gideceksin maalesef çalışmaktan başka yolu yok başrılar dostum. Ben de sıfırdım hatta sıfırın da altındaydım bunları çözdüm ortalamaya geldim hala yeteri kadar iyi değilim tabii. Sıralama olarak tavsiyem önce antrenmanlarla mat sonra aktif mat sonra birey a sonra karekök sıfır ( karekök sıfır sıfırdan anltıyor konuyu fakat içinde ÖSYM'nin çıkmış soruları falan da var o yüzden sona koydum)

Teşekkür ederim.

Hocam soru sormak yasak degil diye biliyorum ilk önce ve tarihlerine bakarsanız eskiler o zamandan bu zamana yeni teknikler veya yeni baskılar ortaya çıktı müfredat bile değişti yani araştırmasını yaptım onu ben de biliyorum bu yorumu aşırı mantıksız buldum sadece yazmak amacıyla yazmışsınız.

Teşekkür ederim tavsiyenize :D

Teşekkür ederim.
Matematiğe sıfırdan başladığında müfredatın değişikliği önemli mi? Hayır.
Çalışma sistemi değişti mi? Hayır.

Kendi öğrenme, algılama, anlama yeteneklerinin neler olduğunu deneyip görerek öğrenirsin. Bazısı okuyarak, bazısı tekrarla, bazısı yazılı tekrarla, bazısı tek seferde, bazısı 10 kerede, bazısı geçici öğrenmeyle kısa süreli öğrenip sonra unutarak hallediyor derslerini : Bunlar da değişmediğine göre, yazmak amacıyla yazılmadığını anlamamanı anlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı