seffabullut
Hectopat
Daha fazla
Hocam açıkçası demek istediklerinizi çok anlayamadım kusura bakmayın. Daha basit anlatabilir misiniz lütfen?Makine ogrenimi, derin ogrenme. Basit.
Once veri seti bulman lazim. Internette tonla vardir muhtemelen. Kaggle, Roboflow gibi sitelere bak. Ardindan kendi sisteminde ya da Google Colab uzerinde egitim yapman lazim.
Kaggle'dan veri seti bulursan orada diger insanlarin yazdigi kodlari ve kullandiklari yapay zeka algoritmalarini gorebilirsin.
Hemen hemen her algoritma icin kutuphane oldugundan neredeyse hic kod yazmana gerek kalmiyor.
Mantigini cozmeye bak sen. Bunun icin de YouTube'da 3 Blue 1 Brown gibi kanallara bakabilirsin.
AI dedigin zaten matematiktir. Yazilim kismi o matematigi uygulamaktan ibaret.
Benim de benzer sorularım vardı. İngilizceniz yeterince iyise nasıl geliştirdiğinizi sorabilir miyim?1: Ingilizce ogren.
2: Python ogren.
3: Veri isleme ogren.
4: Makine ogrenme algoritmalari ogren.
Tornavida varken penseyle vida sıkmaya benzerAyriyetten C# gibi diller tamamen önemsiz mi oluyor yapay zeka için yoksa gerek mi kalmıyor?
Cocuklukta ogrendigim icin kolay oldu sanirim. Evde PS3 vardi dayimin verdigi, oyunlari anlamaya calisirken bayagi ilerledimBenim de benzer sorularım vardı. İngilizceniz yeterince iyise nasıl geliştirdiğinizi sorabilir miyim?
Yani anladığım kadarıyla işin kod kısmı, hatta belki "amelelik" diyebileceğimiz kısmıTornavida varken penseyle vida sıkmaya benzerYapilir elbet, niye yapilmasin ama ne gerek var? Python'da zaten senin yerine dunyanin kodunu yazmis adamlar, paketlemisler. Tek komutla indirip cagiriyorsun. C#'da Pyhton'daki gibi kutuphaneler var mi bilmiyorum. Yoksa gecmis olsun, bir taraflarindaki killar agarir kodlarken