seffabullut
Hectopat
Daha fazla
@Aslan Mert baya uzmanlaşmak için bunlar. Niyet ciddiyse bu yol daha doğru olur. Benim tarif ettiğim çok kurcalamadan hazır kütüphanelere veri yükle, çıktı al şeklinde![]()
Hocam öncelikle İngilizcemi tam olarak geliştireyim ben en iyisi. Zaten 5. sınıftayım ve muhtemelen mezun olana kadar sürer bunu yapmak@seffabullut Harvard CS50 oynatma listesini Lecture 7'e kadar yani "CS50x 2025 - Artificial Intelligence" bitene kadar izlersin. Sonra CS50 Python ve CS50 AI With Python izledikten sonra DeepLearningAI'ın Specialization kurslarından Mathematics for Machine Learning and Data Science Specialization, Machine Learning Specialization izledikten sonra computer vision için o specialization kurslarındaki The Deep Learning Specialization ve TensorFlow videolarını izlemek gerekebilir (ben de henüz konuya çok hakim değilim) ancak neyse ki senin istediğin alan için doğrudan sağlık ve ai uzmanlaşma kursu AI for Medicine Specialization var yani kendini hazır hissettiğinde bu kursu da izleyip final yapabilirisinCoursera'daki kursları ücretsiz izleyebilirsin ancak ücretsiz bir şekilde soruları sitesinden çözemez ve sertifika alamazsın.
Dersleri izlemek için; Specialization kursunu aç, aşağıya kaydır ve kaç kurstan oluştuğu yazan bir bölüm var oraya gel: Eki Görüntüle 2395084
Burada sırası ile kursu seç.
Açılan sayfada "Enroll for free" yazısına tıkla. Açılan pencerede "Audit the course" botununa tıkla. Böyelikle ilgili kursu ücretsiz bir şekilde o kursu izlersin. Sorular için ayrıca google'da araman gerekiyor. Bazen birisi GitHub'a koymuş oluyor oradan ayrıca açıp işaretleme olmadan, sorauları çözerek kendini de test etmiş olursun.
Eki Görüntüle 2395086
Böyle böyle uzmanlaşma serisinin altındaki kursları bulup tek tek audit yaparak izleyebilirsin. Bol şans, iyi çalışmalar!
2. olarak da gerçekten samimi bir cevap istiyorum sizden.
Son postumda belirttiğim gibi hayatımla ne yapacağım hakkında bir fikrim yok şuan.
Bir yandan iyi bir doktor olmak varken diğer yanda dilimi ana dilim kadar geliştirip yurt dışına gitmek veya bunların hepsinden sıyrılıp yapay zekayı bu işe entegre etmek gibi çok çok farklı fikirler var kafamda.
Fakat bulutların üzerinde yaşamaya gerek yok bunların her biri bir ömür sürecek şeyler.
Sizin dediklerinizi görünce açıkçası pek de emin olamadım. Bu yolda şuanlık tek kişiyim. Çevremdeki insanlar da açıkçası benim gibi bakmıyor olaya herkesin derdi yurt dışı ya da iyi bir doktor olmak.
Bu hususta çıkıp tek başıma gerçekten bir şeyler yapabilir miyim? Çünkü bu konularda bir şeyler başarmış insanlar ya hayatlarının erken dönemlerinde bunlarla karşılaşıyor ya da gerçekten tutkuları oluyor. Bense bu durumdayken açıkçası bu kadar şeyi öğrenip sonra da başarısız olabilme ve "ömrümü boşa harcamış olma" ihtimalinden çok çekiniyorum.
Küçükken de sağlam bir oyun oyun yapacağım diye çıkmıştım yola. Tek başına yapamazsın diyenlere kulak asmamıştım kafamda o büyük başarı hikayeleri vardı. Sonra gördüm ki gerçekten yapılmıyormuş
Yani demek istediğim nokta bu işe ciddi paralar ya da tüm ömrünü veren insanlar varken bulduğum kütüphaneleerle ya da izlediğim eğitimlerle bu işte bir yere gelebilir miyim?(En azından benimle aynı fikirdeki insanların bulunduğu ortamlarda bulunabilecek kadar gelişebilir miyim?)
Çünkü günün sonunda okul, dersler, spor derken günde bana kalan vakit saatler olamıyor. Bunun nöbeti vs. de araya girince bir yola girmişim ve önce bunu tamamlamalıyım gibi hissediyorum.
24 yaş çok geç gibi geliyor bunlar için.