0x000000D1 Win 7 mavi ekran hatası - iaStorA.sys

Kejer04

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemimi bir kaç yeni parça ilave ettikten sonra ( ses kartı, hdd ) formatladım. Tüm windows updateler ile birlikte güncel sürücüleri yükledim, fakat sürekli olmamakla beraber bazen internette gezinirken, bazen oyun oynarken en olmadık bir anda sinir bozucu şekilde ekte paylaştığım ekranla karşılaşıyorum. Pek ingilizcem yok, ama anladığım kadarı ile driverlerle alakalı bir sıkıntı sanıyorum. Eğer öyle ise hangi sürücünün sıkıntı yarattığını nasıl tespit edebilirim? Ya da sorun tam olarak ne olabilir?
1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurduğum İntel isimli programlar anakart driver cd'si üzerinden gelen programlar.

Anakart CD'sinden program kurmayın bir daha. Güncel değiller ve uyumsuzluk sorunları var. Soruna neden olan da güncel olmayan Rapid Storage sürücüsü.

Bende de sürekli sorun var. Hergün video oyun izlerken mavi ekran hatası alıyorum.

Minidump dosyaları ile konu açın.

Son düzenleme:
Hatanın devamında bildirmeyin dosyayı paylaşın.
Maalesef sorun devam ediyor. Aslında dün yazacaktım ama Türkçe kullanımından dolayı cezalandırılmışım. Bahsettiğiniz İntel uygulamalarını sistemden kaldırdıktan sonra aygıt yöneticisinde 1 tane bilinmeyen donanım uyarısı çıktı. Sanırım sistem aygıtları sekmesine ait bu bir sorun teşkil eder mi? Ayrıca önceki mavi ekrandan farklı hata kodu içeren bir mavi ekran hatası ile karşılaştım.

Minidump klasörünün linki: https://www.mediafire.com/?41te251d8mynphr memtest86+ ile ramları test ettim herhangi bir sorun bulunmadı. Bütün sürücüleri sitesinden güncel versiyonları ile güncelledim ama aynı malesef. İşin içinden bir türlü çıkamadım. Sistem özelliklerini belirtmeme gerek var mı bilmiyorum, ama ek bilgi olarak sistemde 1 adet 120gb'lik ssd mevcut Windows kurulu, kalan oyun vs. yan programları yer işgali olmasın diye diğer hdd'lere yüklüyorum. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wmware yüklüyse kaldır, HDtune error scan yap. SSD firmweare güncelle, SSD aracı ile Healt kısmını kontrol et.
Sata kablolarını kontrol et, bilgisayarın arkasına takılan ne varsa çıkart usbleri farklı yerlere tak, diğerlerini ise aynı yerine tak. Usb'lerde gereksizleri takma.
Bıos reset yapıp biostan default et ve kaydet.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı