0x000000f Hatası

Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim hatayı alıyorum. Bilgisayar açılmıyor. USB bellek boot menüsünde gözükmüyor. Bilgisayarın kendi format recovery hata veriyor. Allah rızası için yardım edin. Lütfen....

işletim sistemi kalıntısı kalmış gibi görünüyor windows dvdsini tak (usb okumadığı için)
bilgisayarını dvd sürücünden başlat biçimlendir hdd/ssd temiz bir windows kur o hatayı vermez.
Başarılar.

Bios'a giriş yapabiliyor olmalısınız, devices sekmesinden seçim yaptınızmı yoksa direk f9/f10 ilemi girmeye çalışıyorsunuz?
Bios'dan seçmelisiniz eğer olmuyorsa harddiskiniz veya bios boottable reader arızalanmış demektir ve düşük bir ihtimalle bios pil'ini sökerek default'a alabilirsiniz yada biosu açabiliyorsanız default'a alınız aynı işlem devam ediyorsa recovery ile birlikte biçimlendirme yapıp arkadaşınızın bilgisayarına usb3.0 ile kurulum yada klonlama yapabilirsiniz birazcık uzattım ve karışık oldu sanırım. inşallah kurtulursunuz .
Başarılar.

Kardeşim şimdi sorun şu USB algılanıyor. USB 2.0 portunda takılı. Boot mode: UEFİ USB boot: enebled Secura boot eneblad. Bu arada benim söylediğim kurtarma cd'si bu siteden indirdiğim cd'ye yazılmış hali. Benimde biraz karışık oldu oma. Acaba lenovo'yu arasam bana CD yollarlar mı? Ve yapmam gereken bios ayarları neler?

Yapmanız Gerekli olan ayarları söylemem için USB Sürücünüzde hangi OS(İşletim Sistemi) Olduğunu bilmem gerekir.
Birde USB Sürücünüzü USB 3.0 Portuna takmayı denedinizmi ? Bazı USB Bellekler USB 2.0 DA Değil 3.0 da boot olabiliyor.
Saygılarımla.

Edit: USB Algılanıyor yazmışsınız, içine herhangi bir işletim sisteminin kalıbını yazdırdınızmı ?

Bu siteden indirdiğim windows 8.1.1 işletim sistemini windows 7 boot maneger ile yazdırdım. Orada herhalde yazım yanlışı yapmışım. Peki Lenovo'yu arasam bana DVD gönderirler mi? Servis işleriyle uğraşmak istemiyorum da.
Sistem de Windows 8.1.1 son sürüm orijinal kuruluydu. Bilgisayar ile birlikte gelen.

Beyfendi garanti olduğundan size destek sağlamak zorundalar.
Birde Siz İçine yazdırmışsınız. o halde boot olması gerekir.
Uzatmadan Son bir sorum olacak siz sadece boot menüsündemi göremiyorsunuz ?
Eğer boot menüsünde gözükmeyip bios'ta gözüküyorsa bi ayar yapacaksınız ve işinizi tamamlayacaksınız.
cevabınızı bekliyorum saygılarımla.

Şu şekilde bilgisayara takılı olmadığı zaman ile takılı olduğu zaman arasında hiçbir fark yok. Ayrıca o ayarı yinede siz söylermisiniz bir deniyeyim. İsterseniz bios fotolarınıda atabilirim. Saygılarımla...

Anakart modelinizi ve bios biçiminizi bilmediğimden her bios ta olan seçeneği söylüyorum.
Boot settingse gelin ve biraz kurcalayarak ayarı bulun gerekirse foto atın yardımcı olayım.
İpucu: boot sırasında ilk olarak harddiskiniz
2. sırada ise dvd okuyucunuz
3.sırada ise ağ kartınız bulunur sizin yapmanız gereken
usb belleğiniz takılı iken 1.sıraya usb belleğinizi koymak bu sayede kurulum yapabilirsiniz.
Eğer yapamadıysanız bios fotoğrafı atabilirsiniz.
Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…