0x00000101 Mavi Ekran Sorunu

trydamere87

Hectopat
Bilgisayarda oyun oynadığımda veya internete girdiğimde 3-4 saatte bir 0x00000101 mavi ekran hatası veriyor. Aynı özelliklerde olan diğer bilgisayarımdan ekran kartı ve ram değişimi yaptım sorun yine düzelmedi. Yani ekran kartı yada ramden kaynaklanmıyor.

Bilgisayara 3 defa furmark ve prime95 i aynı anda çalıştırarak 1 saat test yaptım hata vermedi. Isınma sorunu yok. Bugun silkroad online oyununda 1 saat içerisinde 5 defa reset attı.

Bu bilgisardan elimde 8 adet var birbirine kopya yapıldı. Kesinlikle işletim sistemi ve driver sorunu değildir. Çünkü diğer 6 bilgisayarım sağlam çalışıyor eğer driver sorunu olsaydı diğerlerindede bu sorunu yapardı.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • Amd fx6300 işlemci ,
  • Asus M5A78L-M LX3 anakart,
  • sapphire 6850 ekran kartı ,
  • G.SKILL Ripjaws X ram,
  • seagate 1 tb hdd,
  • vento 450 watt kasa.6

Sizce bu problem neden kaynaklanabilir?

ytx8.jpg

İşlemci veya anakart kaynaklı. Ama tabi bunu sizde biliyorsunuz. Büyük reislere bırakalım konuyu :D Bizim gibi basit üyeler çözemez 13 Yıllık PC geçmişim var ama nafile :D.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı