0x00000116 VIDEO TDR ERROR atikmpag.sys

Haklısınız, link vermeyi unuttum. Söylediğiniz gibi Windows 8.1'i indirip kurdum. Bu kez driver falan yüklemedim. Şimdi ilk önce hangi driverleri kurmak gerekiyor? Dell inspiron n5010 bit bilgisayarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump hatasını windows 7 de alıyordum. Şimdi gerek var mı ?
Desktop(2)
Sistemim 64 bit işlemci :Mobile DaulCore Intel Core i5-460M,2800MHz(21 x 133) ATI Mobility Radeon HD 5650

Bataryam ölü olduğu için BIOS güncellenmiyor. Yarın bir batarya alacağım. Güncellemeleri söylediğiniz şekilde yapacağım.

İntel
AMD
İlk olarak aygıt yöneticisinde 2 adet video bağdaştırııc varsa yani önceden intel ekran kartını da yüklüyordu isen şimdi de ilk olarak İntel verdiğimi indir sağ tıkla özellikler/uyumluluk yerinden Windows 7 sp1 seçip yönetici olarak çalıştır.
İntel yüklendikten sonra(sağlam), verdiğim AMD olanı normal şekilde yükleyebilirsin.
Mavi ekranı yeni sistemde almadı iseniz bakmaya gerek yok o zaman, alırsan yeni dosyayı verirsin bakarız :)

Bir süre şehir dışına çıkmak zorunda kaldım, bios'u güncellemek istediğimde "Cant flash to the same bios version" uyarısı alıyorum. Belirttiğiniz şekilde ekran kartını güncellediğim zaman bilgisayar sürekli mavi ekran veriyor.
Ayrıca driver yüklemesem bile mavi ekran sorunum devam ediyor. Minidump

Uyarı aldığın ekranın fotosunu eklese idiniz daha iyi olurdu.
ftp://ftp.dell.com/bios/N5010A10.EXE
Bununla deneyin, sonra ilk verdiğimi deneyin. Bıos default yapıp deneyin eğer ikisinde de olmaz ise.
Eğer bios güncellenir ve mavi ekran devam ederse ekran kartında donanımsal arıza olabilir garantiye gönderin. Çünkü hala ekran kartı hatası almışsın.

Ekran fotosu dediğim güncellerken olan hatayı diyorum. Yanlış verdiniz.

AMD sürücülerini DDU ile kaldır. Sonra 14.7 olanı kurarken özel (custom) seçip sadece ekran sürücü ve control panel yazanları seç diğerleri kaldır ve kur.

Bios ayarlarından "HPET Mode" seçeneğini bul ve onu hangi sistemi kullanıyorsan ona göre değiştir. Ben mavi ekran sorunumu böyle çözdüm. Eğer 32 bit kullanıyorsan HPET Mode'u 32 bit yap, 64 bit kullanıyorsan 64 bit.

5-10 saat önce ben de bu sorunu yaşıyordum. Hatta buraya yazmıştım. Uçmuşlar ama :) Kim uçurduysa artık...

Win 7 Ati readon hd 3650 ekran kartı kullanıyorum. Güvenli modda DDU ile Ati'yi kaldırdım güncel driverı yüklemeden önce sorun düzeldi ama çözünürlükte sıkıntı vardı. Güncel driverı yükleyince pc yine aynı duruma geldi. Ne yapmam lazım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı