Öncelikle herkese merhaba. Geçen gün laptopu kapatıp uyudum sabah ise UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME diye mavi ekran verip açılmıyordu. Üşendiğim için USB'den format at dedim kardeşime ama format atarken bir şeyi yanlış yapmış galiba bir hata vermiş ne verdiğini hatırlamıyor. Ondan sonra aşağıya yazdığım Recovery hatasını vermeye başladı. USB ile format atmayı denedim, Boot priority ile denedim, Boot menu ile format atmayı denedim bir türlü olmadı. Şimdi sadece BIOS'a ve Recovery mavi ekranına ulaşabiliyorum. Belki de Rufus'tan yanlış ayarladım hiçbir fikrim yok. Rufus'tan format USB'si oluşturmak için sisteme uygun ayarları söyleyebilirseniz doğru yapıp yapmadığımı da kontrol edebilirim. Yardım edebilirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden.
Marka: Lenovo B5135 80LH001ETX.
İşletim sistemi: Windows 10.
Olsun. O zaman Media Creation Tool üzerinden ilerleyelim.
Secure Boot ayarı kapalı dursun. Kurulum yapmayı biliyor musunuz? Bilmiyorsanız video atayım, onu izleyin.
Bu videoda ilk sürümün kurulumu var ama adımlar aynı sayılır.
Media creation tool %0 da takıldı ben de kopyala yapıştır ile USB ye kopyalayıp denedim olmadı. Sonra tekrar Media creation toolu çalıştırdım şimdi ilerliyor USBye yazmasını bekliyorum
Media creation tool kurulumu bitirdikten sonra USB yi taktım laptopa boot menuden falan hallettim her şeyi şimdi "kurulum başlıyor" ekranında yaklaşık 1 saattir. Bu kadar uzun sürmesi normal mi? Media creation tool'un yazmayı bitirmesi yaklaşık 1.30 saat sürdü.
Disk bölme ekranı geldi şimdi galiba olucak bu sefer.
Evet, oluyor.
Disk bölme ekranında sadece Ayrılmamış Alan yazısı kalana kadar tüm birimleri silin.
Sonrasında sistemi kurmak istediğiniz alana göre diskte bölme yapın. 250GB bir SSD varsa 125GB yeterli olur.
Evet, oluyor.
Disk bölme ekranında sadece Ayrılmamış Alan yazısı kalana kadar tüm birimleri silin.
Sonrasında sistemi kurmak istediğiniz alana göre diskte bölme yapın. 250GB bir SSD varsa 125GB yeterli olur.