0xc00000e9 mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Kozmik034

Femtopat
Katılım
5 Eylül 2020
Mesajlar
12
İyi günler. Ablam laptopta ders işlerken PC bir anda mavi ekran verip kapanmış. Burada sanırım şarjı bitmiş, tam emin değil. Alıp açtığımda bu hatayı veriyordu. Hata kodunu araştırdığımda genelde depolama ile alakalı problemler çıkıyordu. Laptopa kendim CD sürücüsü yerinden SSD takmıştım. PC'yi elime aldığımda alttaki vidanın gevşemiş olduğunu gördüm. Bu neden oldu bilmiyorum, takarken gevşek mi bıraktım bilmiyorum ama en son 9-10 ay önce uğraşmıştım o vida ile. Her neyse dedim neyse format atayım, asıl soru sormak istediğim yer burası. Format USB'sini taktığımda PC mavi ekranda kalıyor, direk mavi ekran. Hiç yazı, kod yok. Bir süre bekleyince kendiliğinden reset atıyor. ESC, CTRL+alt+delete bastığımda PC yeniden başlatıyor. Enter tuşuna bastığımda monitör bozulmuş gibi saliselik siyahlaşıp geliyor.

Bunda da çözümü bulamayınca masaüstündeki ödevleri vs kurtarmak için USB'den Linux açıp HDD'de bir 30 GB'lik bölüm ayırıp oraya attım. Daha önceden HDD'den 100 GB ayırıp oraya fotoğrafları yedeklemiştim, oralara dokunmadım. Linux'da SSD'ye format attım (Windows SSD'de). Tekrar Windows USB'sini takıp yükleyeyim derken yine masmavi ekran problemi çektim.

Dedim acaba SATA girişlerinde mi sıkıntı var. HDD ve SSD'yi ayrı ayrı hem CD okuyucu yerinden hem normal laptopun HDD girişinden takıp denedim yine sonuç aynı.

Ne dersiniz problem cidden hafızalarda mı yoksa başka bir donanımda mı? Linux hakkında pek bilgim yok ama donanımsal (işlemci, GPU, RAM) de problem olsaydı Linux'u kullanırken de hata vermez miydi? Linux'u yüklemedim bu arada, flash üzerinden çalıştırdım. Solus'u kullandım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de başıma buna benzer bir olay geldi. Ben bu sorunu gideremedim. Windows 10'a özel bir format atma şekli var. "Shift" tuşuna basılı tutarak yeniden başat'a tıklıyorsun orada bilgisayarı sıfırla gibi bir seçenek var. Ben o şekilde hatamdan kurtuldum.
Dene istersen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyalarını bizimle paylaşın.

 
Minidump dosyalarını bizimle paylaşın.

Windowsu sildim, bu dosyalara yine de linux üzerinden vs. erişebilir miyim?
 
Windows masaüstüne erişebiliyorsundur diye atmıştım bunu. Erişemiyorsan ve sildiysen gerek yok zaten. Format atarken belleği takınca mavi alıyorum demişssin. Secure boot açıksa onu kapat BIOS üzerinden ve hazırladığın USB belleğin orijinal dosyalarla hazırlanmış olduğundan emin ol.

Belleği hazırlamak için MCT kullandıysan kullanma, Technopat rehberindeki gibi ISO indir ve Rufus ile yazdır.

 
Secure boot açıkken de kapalıyken de denedim. İso dosyasını direk microsoft un sitesinden indirdim. Laptopu da windowslu aldığımdan da keyle fln uğraşmıyorum. Usb yi de yıllarca format için kullanmıştım. Hatta 2 defa yeniledim linuxu kurup tekrar win denemek için. Rufusla yazıyorum usb ye de. Elimde başka bir usb daha var ama onu nedense okumuyor, başka bir usb aramayı deneyeceğim. Bir de iso yu yeniden indireyim. Aklıma şuan başka bir şey gelmiyor.
benimde başıma buna benzer bi olay geldi. ben bu sorunu gideremedim. windows 10 a özel bi format atma şekli var. "shift" tuşuna basılı tutarak yeniden başata tıklıyorsun oara bilgisatyarı sıfırla gibi bi seçenek var. ben o şekilde hatamdan kurtuldum
dene istersenbilgisayar açılmıyor ki shifte basarak kapatayım. Dediğiniz de güvenli moda girme yeri ile alakalı. Sanırım telefonlardaki fabrika ayarlarına dön tarzı bir şeydir
benimde başıma buna benzer bi olay geldi. ben bu sorunu gideremedim. windows 10 a özel bi format atma şekli var. "shift" tuşuna basılı tutarak yeniden başata tıklıyorsun oara bilgisatyarı sıfırla gibi bi seçenek var. ben o şekilde hatamdan kurtuldum
dene istersen
Dediğinizi yapabilmek için pc yi açabiliyor olmam gerek. Bahsettiğiniz de güvenli moda giriş yerinden fabrika ayarlarına çevir tarzı bir işlemmiş sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı