0xc000021a mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

eemir99

Hectopat
Daha fazla  
Gece sorunsuz olarak kapattığım bilgisayarım sabah açtığımda hiçbir neden sorun olmadan açılış için şifremi girdikten sonra mavi ekran hatası verdi ve bir daha da açılmadı. şifre ekranı bile gelmeden mavi ekran hatası veriyor. (Resimler mevcut ve hata kodu altta yazıyor) Çok garip bir virüs veya donanımsal sorun falan mı bu duruma getirdi bilmiyorum. İnternet üzerinden ekran görüntüsündeki hatayı YouTube ve Google'den araştırdım net bir cevap bulamadım ve birçoğunu denedim kurtarma kısmındaki komut sisteminden bir şeyler yaptım bayağı bir tarama vs... Gene de düzelmedi. SSD'nin içinde özel bilgilerim resimlerim var bunu düzeltmenin bir yolu var mı bilgisayarcıya gitmek istemiyorum bu yüzden. Format atmak için deneme yaptığımda ise siyah resimdeki hatayı alıyorum yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Hata kodu: 0xc000021a

IMG_20210217_102056.jpg

IMG_20210217_102016.jpg

IMG_20210217_102313.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Son görselde sanırsam Boot Manager kayıp diyor. Şimdi benim aklıma birkaç şey geliyor. Hepsini sıra sıra aşağıya yazıyorum
  • İşletim sistemini kurduğunuz diskin kablolarında bir sorun olabilir ya da diskin takılı olduğu SATA portu arızalı olabilir. Bu nedenin çözümü için SATA kablonuzu kontrol edin ve anakartta farklı bir yere depolama biriminizi takın.
  • Diskiniz arızalanmışsa bu olabilir. Bu nedenin çözümü ise yeni diske geçiş yapmak denebilir.
  • Bilgisayarı kapatmamanız gereken yerde zorla kapattıysanız (Windows Update güncelleştirmeleri yüklerken kapatmak gibi) işletim sistemi çökmüştür. Bunun için format atmanız gerekmektedir.
Aşağıdaki konuda Burak hoca BOOTMGR hatasını nasıl düzeltilebileceğini belirtmiş o konuyu okumadan geçmeyin derim.

Yukarıdaki yollar işe yaramazsa verilerinizi kurtarıp format atabilirsiniz.

Linux dağıtımını canlı olarak çalıştırıp başka bir diske kopyalamak gerekir.

Bunun için bir adet Linux dağıtımı ISO dosyası (Linux Mint olabilir); bir bilgisayar ve USB bellek gerekiyor.

Rufus programını çalışan bir bilgisayara indirin ve indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe yazın.
Sonra USB diski kendi bilgisayarınıza takıp BIOS'tan USB diskinizi boot sırasında ilk sıraya çekin.
Bilgisayarı açtığınızda Linux Mint ekranı sizi karşılayacak. Buradan Windows'taki dosyalara erişebilirsiniz.

Son görselde sanırsam Boot Manager kayıp diyor. Şimdi benim aklıma birkaç şey geliyor. Hepsini sıra sıra aşağıya yazıyorum.
  • İşletim sistemini kurduğunuz diskin kablolarında bir sorun olabilir ya da diskin takılı olduğu SATA portu arızalı olabilir. Bu nedenin çözümü için SATA kablonuzu kontrol edin ve anakartta farklı bir yere depolama biriminizi takın.
  • Diskiniz arızalanmışsa bu olabilir. Bu nedenin çözümü ise yeni diske geçiş yapmak denebilir.
  • Bilgisayarı kapatmamanız gereken yerde zorla kapattıysanız (Windows Update güncelleştirmeleri yüklerken kapatmak gibi) işletim sistemi çökmüştür. Bunun için format atmanız gerekmektedir.
Aşağıdaki konuda Burak hoca bootmgr hatasını nasıl düzeltilebileceğini belirtmiş o konuyu okumadan geçmeyin derim.

Hemen deneme yapıp dönüyorum güzel kardeşim çok teşekkür ederim.

Bunun için bir adet Linux dağıtımı ISO dosyası (Linux Mint olabilir); bir bilgisayar ve USB bellek gerekiyor.

Rufus programını çalışan bir bilgisayara indirin ve indirdiğiniz ISO dosyasını USB belleğe yazın.
Sonra USB diski kendi bilgisayarınıza takıp BIOS'tan USB diskinizi Boot sırasında ilk sıraya çekin.
Bilgisayarı açtığınızda Linux Mint ekranı sizi karşılayacak. Buradan Windows'taki dosyalara erişebilirsiniz.

Çok çok teşekkür ederim elimde 1 adet bilgisayar var başka yok :( o yüzden çok sıkıntı benim için. İlk olarak üstteki arkadaşın dediklerini yapıp olmaz ise sonra senin dediklerini bir bir yapacağım kardeşim tekrar sağ ol.

Son düzenleme:
Ne demek her zaman yardım için buradayım. Sorun yaşadığınız an belirtin yeterli. Bir sorun yaşadıkça konuya yazın lütfen ya da sorunu çözerseniz konuya yazın. Diğer türlü siz şimdiden yazarsanız başka zaman buraya bir şey yazdığınızda mesajlar birleşecek ve bildirimi bana gelmeyecek.

Sonra USB diski kendi bilgisayarınıza takıp BIOS'tan USB diskinizi boot sırasında ilk sıraya çekin.

Burada anlatılanları aşağıdaki rehberde anlatmışlardı. Ona da bir bakabilirsiniz benimkiler işe yaramazsa. :)

Ne demek her zaman yardım için buradayım. Sorun yaşadığınız an belirtin yeterli. Bir sorun yaşadıkça konuya yazın lütfen ya da sorunu çözerseniz konuya yazın. Diğer türlü siz şimdiden yazarsanız başka zaman buraya bir şey yazdığınızda mesajlar birleşecek ve bildirimi bana gelmeyecek.

Burada anlatılanları aşağıdaki rehberde anlatmışlardı. Ona da bir bakabilirsiniz benimkiler işe yaramazsa. :)

Tamam cansın kardeşim çok sağ ol, şimdi SATA 1'den çıkarıp SATA 2'e taktım kırmızı kabloyu SSD'nin bulunduğu gene mavi ekran hatasını aldım aynı şekilde. Windows Update yaparken bilgisayarı kapatmadım ya da elektrik gitmedi normal her zaman ki gibi bilgisayar kapandı sonra uyudum sabah açtım sadece şifremi girdim sonra pat mavi ekran verdi bir daha hiç açılmadı. SSD yeni aldım garantisi var kesin onun bozuk oldugunu bilsem direk gönderirim nasıl oldugunu bilmesemde. SSD aşağıda galiba kötü bir marka aldım ondan SSD bozulmuş olabilir. Şimdi kuzenimin yanına gidip flash disk e yeniden Windows10 atacağız yardımların için tekrar sağ ol kardeşim iyi ki varsınız.
Screenshot_2021-02-17-12-38-37-544_com.pozitron.hepsiburada.jpg

SSD alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat ederek SSD almanızı öneririm. Aşağıdaki liste dışındaki SSD'leri düşünüp not alın ve Sosyal'de konu açın hangisini almalıyım diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı