1.000.000 TL'ye HB araç önerisi

Osman Toprak

Hectopat
Daha fazla  
Otomatik HB istiyorum 20 yaşındayım o yüzden biraz görünüş de güzel olmalı. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.6 dizel Astra K, 1.5 dizel 308. VAG grubundan uzak durun.

1.6CDTI Opel'in en kronik motorlarından biridir.
1. EGR sorunu.
2. R9M kodlu motorun zincir genleşme sorunu vardır. İstanbul trafiğinde ortalama süratle kullanılan ve minimum şekilde bakımlarına özen gösterilen araçlarda ortalama 80.000-110.000km aralığında zincir masrafı çıkıyor. İşçiliği ve parça maliyeti çok yüksek olduğu için ortalama 50.000TL-100.000TL arasında masraf çıkıyor. Alınacak aracın zincir bakımının yapılmış olması önemli.

1.5BlueHDi dizeller arasında en kronik problemi olan motor diyebiliriz.
1. Euro 6 olarak üretilen 1.5BlueHDi motorlarda EGR, DPF ve AdBlue sorunları bitmek bilmiyor. Sorunlar çözülemediği için bu motoru Euro 6.2 standartlarında tekrardan ürettiler. Euro 6'ların tamamı üretim hatalı ve Avrupa'da Euro 6 1.5BlueHDi kullanan herkese PSA tarafından tazminat ödendi.
2. Turbo aktüatörü veya geometrisi hatalı olduğu için Turbo basıncı çok geç devreye giriyor.
3. Triger kayışı yağ kanalında çalıştığı için ufak deformasyonlar sonucunda çıkan kauçuk talaşı yağ pompasını tıkıyor ve motora yağ göndermeyi engelliyor. Böylece motor kilitlenebiliyor veya yatak sarabiliyor. Yetkili servis bakımlı aracın alınmasına özen gösterilmeli. Özel servis bakımlı araçlarda inisiyatif gösterildiği için kayış vaktinden daha geç değiştirilmiş olabilir.

Yeterli bilgilendirme sağladığıma göre bir daha bu iki modeli önermemenizi temenni ederim. VAG grubundan uzak durun derken piyasanın en sıkıntılı iki motorunu önermeniz farklı muhabbet tabii. 😀

1. EGR sorunu.
2. R9M kodlu motorun zincir genleşme sorunu vardır. İstanbul trafiğinde ortalama süratle kullanılan ve minimum şekilde bakımlarına özen gösterilen araçlarda ortalama 80.000-110.000km aralığında zincir masrafı çıkıyor. İşçiliği ve parça maliyeti çok yüksek olduğu için ortalama 50.000TL-100.000TL arasında masraf çıkıyor. Alınacak aracın zincir bakımının yapılmış olması önemli.

1. Euro 6 olarak üretilen 1.5BlueHDi motorlarda EGR, DPF ve AdBlue sorunları bitmek bilmiyor. Sorunlar çözülemediği için bu motoru Euro 6.2 standartlarında tekrardan ürettiler. Euro 6'ların tamamı üretim hatalı ve Avrupa'da Euro 6 1.5BlueHDi kullanan herkese PSA tarafından tazminat ödendi.
2. Turbo aktüatörü veya geometrisi hatalı olduğu için Turbo basıncı çok geç devreye giriyor.
3. Triger kayışı yağ kanalında çalıştığı için ufak deformasyonlar sonucunda çıkan kauçuk talaşı yağ pompasını tıkıyor ve motora yağ göndermeyi engelliyor. Böylece motor kilitlenebiliyor veya yatak sarabiliyor. Yetkili servis bakımlı aracın alınmasına özen gösterilmeli. Özel servis bakımlı araçlarda inisiyatif gösterildiği için kayış vaktinden daha geç değiştirilmiş olabilir.

Yeterli bilgilendirme sağladığıma göre bir daha bu iki modeli önermemenizi temenni ederim. VAG grubundan uzak durun derken piyasanın en sıkıntılı iki motorunu önermeniz farklı muhabbet tabii. 😀

Harbiden. Neden vag grubundan uzak duralım. Volkswogenin parçası bulunuyorda ucuzda?

Otomatik HB istiyorum 20 yaşındayım o yüzden biraz görünüş de güzel olmalı. Önerilerinizi bekliyorum.

Benim önerim:
1. 2017 Opel Astra 1.6T Opc Line Sport
2. 2018-2020 Volkswagen Golf 1.5TSI Comfortline
3. 2017-2020 Opel Astra 1.4T Dynamic, Excellence, GS Line, Opc Line Sport

Benim önerim:
1. 2017 Opel Astra 1.6t opc line Sport.
2. 2018-2020 Volkswagen golf 1.5TSI Comfortline.
3. 2017-2020 Opel Astra 1.4t dynamic, excellence, GS line, opc line Sport.

Hocam ilk önerdiğiniz aklıma yattı bayağı fazla uğraştırır mı?

Bu paralara Opel alırsanız paranızı çöpe atarsınız. 2020 üstü i20 alın geçin tertemiz düşük km alırsınız sorunda çıkarmaz çok.

Neden çöpe atarız Opel'le aklımda da Opel Volkswagen vardı.

1. EGR sorunu.

1.5 BlueHDi icin dedikleriniz dogru onu ben karistirmisim ancak Opel Astra tarafinda en sorunsuz iki motor 1- 1.3 CDTi 2- 1.6 CDTi ki And Bey diyor zaten bunu. Zincir degisimi icin motor iniyor yag pompasiyla vs. degistiriyorlar ama bu inanilmaz buyuk bir problem de degil. Ustasini ve parcasini da bulabiliyorsun zaten.

Harbiden. Neden vag grubundan uzak duralım. Volkswogenin parçası bulunuyorda ucuzda?

VAG grubu araclarinin genel olarak ederinden cok fazlaya satilmasi temel neden. VW araclarindan ortalama 100-150K daha dus o zaman olur. Bir de islak kavrama DQ381'ler vs. bile sorun cikarabiliyorlar DQ200'ler sorun cikarmasinin haricinde dur kalk trafikte vs. isinan - titreyen bir sanziman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı