1.000 para birimine masaüstü bilgisayar

Senin gibi şükürcüler, her şeyi devletten beklemeyinciler olduğu sürece bu toplum gram yol almaz. Sizin anlamadığımız şey şu, devlet orada senin için var. Devlet sana imkan verecek, gerekli finansal ortamı sağlayacak sende yapacaksın. Benim gibi Z kuşağı üyelerine imkan yaratılmadığı için gençler boş beleş geziyor. Birde merak ediyorum hayatın boyunca kaç tane sivil toplum örgütünde çalıştın, halka yararlı ne yaptın? Söylediklerine bakılırsa bayağı yararlı bir insana benziyorsun.
Boş gezme sende kendi geliştir o zaman. Devlet bu fırsatı da mı vermiyor sana ?

Bir ülkenin parasını, şirketlerini değerli kılan üretimdir. Bir yerde üretim yoksa oradan değerler çıkmaz. Değer çıkmaz ise zenginlik olmaz, Çin gibi büyük bir pazarda değilseniz hem üretme hem de tüketim gücü olmadığı için gelişemez, gelişmemiş ülke olarak kalırsınız. Kendinizi de gelişmekte olan diye avutursunuz.

Bir ülkenin parasını, şirketlerini değerli kılan üretimdir. Bir yerde üretim yoksa oradan değerler çıkmaz. Değer çıkmaz ise zenginlik olmaz, Çin gibi büyük bir pazarda değilseniz hem üretme hem de tüketim gücü olmadığı için gelişemez, gelişmemiş ülke olarak kalırsınız. Kendinizi de gelişmekte olan diye avutursunuz.

Dubia'de petrol dışında bir şey yok ama adamların hepsi kral gibi yaşıyor.

Dubia'de petrol dışında bir şey yok ama adamların hepsi kral gibi yaşıyor.
Dubai'de üretmiyor. Arap ülkeleri jeopolitik olarak şanslı oldukları için bunu kullanıyorlar. Biraz incelediğin de zenginler ile fakirler arasında devasa bir boşluk olduğunu göreceksin. Petrolü elinde tutan bir kaç kişi parayı yönetiyor Arap ülkelerinde. Paraları var fakat teknoloji de, eğitim de ve daha bir çok alanda hem geriler hem de bu petrole abanan ekonomi modellerinin ömrü ne kadar belli değil. Yani riskli iş.

Boş gezme sende kendi geliştir o zaman. Devlet bu fırsatı da mı vermiyor sana ?

Devletin sana sunduğu fırsatlar ve şuan da Türkiye'de yaşıyorsan konumunu, hayat şartlarını ve bu hayattan duyduğun memnuniyeti bize özetler misin? En azından bir çoğumuza ilham kaynağı olur bu yok-oluşu savunuşunuz.

Tamam, o zaman herkes salak gibi karşılaştırma yapmaya devam etsin.

Üslubuna dikkat et. İsteyen istediği kadar eleştirir, karşılaştırır, gerekirse "siyaset"konusu bile açar. Çalışmayla gerçekten düzeleceğini mi sanıyorsun? Ne yapalım yani suriyelileri toplama kampına götürüp, hiç durmadan çalıştıralım. Ekonomimiz şahlanır (!)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı