1.000 para birimine masaüstü bilgisayar

Dubai'de üretmiyor. Arap ülkeleri jeopolitik olarak şanslı oldukları için bunu kullanıyorlar. Biraz incelediğin de zenginler ile fakirler arasında devasa bir boşluk olduğunu göreceksin. Petrolü elinde tutan bir kaç kişi parayı yönetiyor Arap ülkelerinde. Paraları var fakat teknoloji de, eğitim de ve daha bir çok alanda hem geriler hem de bu petrole abanan ekonomi modellerinin ömrü ne kadar belli değil. Yani riskli iş.
Araplaer uzaya çıktı geçenlerde. Demek ki para=imkan=her şey.

Boş gezme sende kendi geliştir o zaman. Devlet bu fırsatı da mı vermiyor sana ?
Benim mesajımda ne yazdığımı idrak edebildin mi? Okuduğuna anlamaktan aciz bir tipsin birde bana ne yapacağımı mı öğretiyorsun? 13 yaşımdan itibaren tüm yazlarımı sivil toplum örgütlerinin kamplarında geçirdim. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslara gittim. Bu yıl yaşadığım yerde hayvan barınağında ücretsiz bakım ve hayvanlara terapi yaptım. Sen ne yaptın?

Devletin sana sunduğu fırsatlar ve şuan da Türkiye'de yaşıyorsan konumunu, hayat şartlarını ve bu hayattan duyduğun memnuniyeti bize özetler misin? En azından bir çoğumuza ilham kaynağı olur bu yok-oluşu savunuşunuz.
Ben fakirim.
Benim mesajımda ne yazdığımı idrak edebildin mi? Okuduğuna anlamaktan aciz bir tipsin birde bana ne yapacağımı mı öğretiyorsun? 13 yaşımdan itibaren tüm yazlarımı sivil toplum örgütlerinin kamplarında geçirdim. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslara gittim. Bu yıl yaşadığım yerde hayvan barınağında ücretsiz bakım ve hayvanlara terapi yaptım. Sen ne yaptın?
Evet idrak ettim. Akşama kadar boş geziyorum yazdın ya. Ben o cevap yazdım.

Hâlâ boş boş konuşanlar var "Soz do çoloşon boz do omoroko gibi ololom". Biz çalışalım da devlet imkan veriyor mu? Adamların 500 birime aldığı şeyi ben 15.000 birime almak zorunda mıyım? Din yerine eğitime yatırım yapsalar bak nasıl ülke oluyoruz, ama yok saraylarına altın musluk alacaklar olur mu? Hadi vergi de alınsın, nefes alma vergisi de alınsın ama o vergiler eğitime harcansın, ülke gelişimi için kullanılsın, saraya altın musluk takmak için değil. Yok arkadaş, bu ülkede yaşanmaz. İmkanınız varsa kesinlikle kaçın kendinizi kurtarın.

Uyumadan evvel internette bir 10-15 dakika takılıp gündemden haberdar olayım dedim, uykumu kaçırtan şu aşağıya bıraktığım 2. link ile karşılaştım, ve aynı birime ülkemizde (Süper Güç Türkiye) vs. Amerika'da 1.000 birime alınabilecek sistemi karşılaştırmak istedim.

Terörist olmak için yeterli bir sebep.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı