1.000 TL 500GB SSD önerisi

Anakartta m2 soketi var hocam. Attığım sandisk ssd plus nasıl sizce sorun yaşarmıyım? Yoksa bütçeyi arttırıp 870 evo alıcam.

Tercihiniz SATA olacaksa Sandisk kesinlikle iyidir. 120 GB tan başlayıp 2TB'a kadar senelerdir kullanırım, daha tek bir sıkıntısını görmedim.

M.2 için birebir tecrübem yok, hiç M.2 kullanmadım ama kullanacak olsam ilk tercihim gene Sandisk olurdu. Ucuzcu değilim, ikinci el SSD/HDD mecbur kalmadıkça almam, performanstansa güveni (bildiğim markayı) tercih eden biriyim, dolayısı ile tercihim size göre olmayabilir tabi.

Sahtelere dikkat edin yalnız, piyasada taklidi en bol olan ürünlerden.

? 970 evo rezil tercih sıfır daha iyi ssdler var gidip ikinci eline neden o parayı versin?M2 slotu olsa neden SATA alsın ayrıca?
Samsung 970 EVO Plus’ın nasıl kötü olduğunu anlayabilmiş değilim. SSD, gerçekten de yüksek hızlarda 30 dakika boyunca sorunsuz çalıştı. Yaklaşık bir yıldır 500GB modelini kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca, neden ikinci el almaması gerektiğini sordunuz. Evet, bu fiyat aralığında sıfır M.2 SSD'ler var, ancak hepsi Samsung'dan daha düşük yazma ve okuma hızlarına sahip ve ömürleri de daha kısa. Bir de, M.2 slotu varken neden SATA alması gerektiğini belirttiniz. Arkadaşın yazısını okursanız, yukarıda M.2 slotu olduğunu belirtmiş.

Kioxia Exceria G2 LRC20Z500GG8

• Okuma Hızı: 2100 MB/s
  • Yazma Hızı: 1700 MB/s
  • Form Faktörü: M.2 2280
  • Kapasite: 500 GB, 1 TB, 2 TB seçenekleri
  • Teknoloji: BiCS FLASH™ 3D, NVMe™ 1.3c
  • Dayanıklılık: 200 TB yazılan terabyte (500 GB modeli)
  • Ağırlık: 6,8 g (tip.)

Samsung 970 EVO Plus

• Okuma Hızı: 3500 MB/s
  • Yazma Hızı: 3300 MB/s
  • Kapasite: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB seçenekleri
  • Teknoloji: Samsung Phoenix Controller, V-NAND 3-bit MLC
  • Dayanıklılık: 1.200 TB yazılan terabyte (500 GB modeli)
  • Ağırlık: 7,5 g (tip.)

Buradada neredeyse aynı fiyatta iki model bulunuyor aradki farkı gayet net bir şekilde görebilirsiniz.

Yanlış bilgi
Samsung 970 EVO Plus’ın nasıl kötü olduğunu anlayabilmiş değilim. SSD, gerçekten de yüksek hızlarda 30 dakika boyunca sorunsuz çalıştı. Yaklaşık bir yıldır 500GB modelini kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca, neden ikinci el almaması gerektiğini sordunuz. Evet, bu fiyat aralığında sıfır M.2 SSD'ler var, ancak hepsi Samsung'dan daha düşük yazma ve okuma hızlarına sahip ve ömürleri de daha kısa. Bir de, M.2 slotu varken neden SATA alması gerektiğini belirttiniz. Arkadaşın yazısını okursanız, yukarıda M.2 slotu olduğunu belirtmiş.

Kioxia Exceria G2 LRC20Z500GG8

• Okuma Hızı: 2100 MB/s
  • Yazma Hızı: 1700 MB/s
  • Kapasite: 500 GB, 1 TB, 2 TB seçenekleri
  • Teknoloji: BiCS FLASH™ 3D, NVMe™ 1.3c
  • Dayanıklılık: 200 TB yazılan terabyte (500 GB modeli)
  • Ağırlık: 6,8 g (tip.)

Samsung 970 EVO Plus

• Okuma Hızı: 3500 MB/s
  • Yazma Hızı: 3300 MB/s
  • Kapasite: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB seçenekleri
  • Teknoloji: Samsung Phoenix Controller, V-NAND 3-bit MLC
  • Dayanıklılık: 1.200 TB yazılan terabyte (500 GB modeli)
  • Ağırlık: 7,5 g (tip.)

Buradada neredeyse aynı fiyatta iki model bulunuyor aradki farkı gayet net bir şekilde görebilirsiniz.
Dram yok 970 evoda.

Her şey okuma yazma hızı değil. Yazan değer değil en azından.

Son düzenleyen: Moderatör:
DRAM yok 970 EVO'da.

Her şey okuma yazma hızı değil. Yazan değer değil en azından.

Hocam yazıyı düzgün okursanırz Samsung 970 EVO yazmadım ben oraya Samsung 970 EVO Plus modelini yazdım o modelde DRAM bulunuyor. Samsung 970 Evo plus modelinde DRAM cache bulunuyor. Bu SSD, Samsung Elpis kontrolcüsünü kullanıyor ve LPDDR4 DRAM tampon bellek içeriyor.

Son düzenleme:
Hocam, ilk defa Samsung'a kötü denildiğini duydum, sebebi nedir acaba?
Kötü demedim, fiyatına değmiyor. Ev kullanıcısı olarak almak mantıklı olmayabiliyor her zaman.

Hocam yazıyı düzgün okursanırz Samsung 970 EVO yazmadım ben oraya Samsung 970 EVO Plus modelini yazdım o modelde DRAM bulunuyor. Samsung 970 Evo plus modelinde DRAM cache bulunuyor. Bu SSD, Samsung Phoenix kontrolcüsünü kullanıyor ve LPDDR4 DRAM tampon bellek içeriyor.
ChatGPT yanılabiliyor haberin olsun, ben kopyala yapıştır bilgi yazmazdım chatgpt’den. İnternetten iyice bir daha araştır öyle gel.

Kötü demedim, fiyatına değmiyor. Ev kullanıcısı olarak almak mantıklı olmayabiliyor her zaman.

ChatGPT yanılabiliyor haberin olsun, ben kopyala yapıştır bilgi yazmazdım chatgpt’den. İnternetten iyice bir daha araştır öyle gel.

Şu an anlaşıldı o zaman. Kötü değil üstelik rezil denince şaşırmıştım açıkçası. :)

Son düzenleme:

1737640292860.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı