1.000 TL bütçede SATA SSD vs M.2 SSD

2.el de 128 GB SSD satın alan var mı çok merak ediyorum? Varsa kusura bakma :)

Neden olmasın hocam tam olarak? Bütçem az olsa veya atıyorum SATA SSD fazlalığım var anakartta da M.2 slotum boş gider sadece sistemi kurmak için alırdım yani. Farklı senaryoları düşünmek lazım. Mesele arkadaşın belirlediği fiyat. Yoksa satamayacağı hiçbir ürün yok.

Neden olmasın hocam tam olarak? Bütçem az olsa veya atıyorum SATA SSD fazlalığım var anakartta da M.2 slotum boş gider sadece sistemi kurmak için alırdım yani. Farklı senaryoları düşünmek lazım. Mesele arkadaşın belirlediği fiyat. Yoksa satamayacağı hiçbir ürün yok.
Hiç sanmıyorum hocam zor.

Neden sistemi m2 ye kurmasını söylediniz? Bende 2 adet ssd var ve sistemim sataya kurulu. Tam olarak farkları nedir?
M2 ssd'ler daha hızlı sistemin ve işlemlerinin daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

M2 ssd'ler daha hızlı sistemin ve işlemlerinin daha hızlı çalışmasını sağlıyor.
Sadece oyunları m2 ye kursam, sistem satada kalsa oyun hızında yavaşlama olmaz dimi?

Sadece oyunları M.2'ye kursam, sistem SATA'da kalsa oyun hızında yavaşlama olmaz değil mi?

Olmaz.

Tam tersini yapmanız daha mantıklı olacaktır.

Hayır. Oyun için kullanicaksa, oyunları M.2 kurmalı, Rust'ta M.2'ye kurmadı diye oyuna girmesini 15dk bekleyen adam vardı forumda, M.2'ye kurunca 2Dk'ya indi bu süre, ben oyun oynuyorum boş yere m2 de Windows yer kaplamasın diyorsa, satada kalmalı Windows.

Son düzenleme:
Hayır. Oyun için kullanicaksa oyunları M.2 kurmalı, Rust'ta M.2'ye kurmadı diye oyuna girmesini 15dk bekleyen adam vardı forumda, M.2'ye kurunca 2Dk'ya indi bu süre, ben oyun oynuyorum boş yere m2 de Windows yer kaplamasın diyorsa, satada kalmalı Windows.
Evet, Windows hızıyla iligili bir problemim yok zaten. Dediğiniz gibi sistem satada kalsa daha iyi. Ayrıca m2 yi aldıktan sonra oyunlarda %200 kadar yükleme süresi düştü.

Evet, Windows hızıyla iligili bir problemim yok zaten. Dediğiniz gibi sistem satada kalsa daha iyi. Ayrıca m2 yi aldıktan sonra oyunlarda %200 kadar yükleme süresi düştü.
En sağlıklı olanı Windows ve hızlı yüklenmesi önemli oyunları öncelikli olarak M2'ye kurmak. SATA her ne kadar HDD'lerden hızlı olsa da M2'lerle mukayese edilemez. Windows mutlaka M2'de olmalı.

En sağlıklı olanı Windows ve hızlı yüklenmesi önemli oyunları öncelikli olarak M.2'ye kurmak. SATA her ne kadar HDD'lerden hızlı olsa da M.2'lerle mukayese edilemez. Windows mutlaka M.2'de olmalı.

Windows zaten M.2'de olması daha iyi bunun aksini iddia eden olamaz lâkin konumuz bu değil arkadaş SATA'da Windows'un hızından memnunum diyor, oyun oynayan birisi olarak M.2'de boş yere Windows yer kaplamasını istemiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı