1.1.1.1 DNS engellendi

8.8.8.8 8.8.0.0'ı kullanabilirsin Google'ın DNS sunucusu.
Chrome ve Brave da denedim sorunsuz çalışıyor.

8.8.8.8 8.8.0.0'ı kullanabilirsin Google'ın DNS sunucusu.
DNS çalışıyormuş fakat sadece kullandığım bilgisayarın Chrome tarayıcısında çalışmıyor. Telefonumda çalışıyor, aynı internete bağlı olan diğer bilgisayarda çalışıyor fakat benim kullandığım bilgisayarın Chrome tarayıcısında çalışmıyor. Ancak Opera ve Edge'de denedim onlarda çalışıyor. Chrome durduk yere bozulmuş, nasıl çözebilirim sizce?

GoodbyeDPI güzel yazılımdır öneririm.

Eklenti filan kurduysan o yüzden olabilir. Ben Chrome fazla kullanmıyorum pek bilgim yok :d Brave, Chrome tabanlı onu kullanıyorum.

Vodafone kullanıyorum İSS olarak, şu anda bende de DNS seçenekleri kullanılmaz halde. Google olsun Cloudflare olsun hiçbirini kabul etmiyor, tamamen internetim gidiyor DNS değiştirdiğimde. 2-3 saat öncesine kadar kullanıyordum oysa ki.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sorunu çözdüm, Parental Controls yani Ebeveyn Kontrolü açılmış Windows'da. Nasıl açıldı bilmiyorum ama sanırım Kaspersky açmış olmalı. Her neyse sorunu nasıl çözdüğüme geleyim.

İnternette baya araştırdım ama sonuç bulamayınca yabancı forumlara baktım. Chrome'dan Güvenli DNS'in ebeveyn kontrolü gerekçesi ile açılamaması beni şüphelendirdi ve sorunun bununla alakalı olduğunu anladım.

Bu "ebeveyn kontrolü" ayarının Chrome ile alakalı değil Windows ile alakalı olduğunu söylüyordu Chromium Forum'undaki kullanıcılar. Bir tanesi şu regedit yolunu paylaşmış "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Parental Controls"

Windows'un ebeveyn kontrolü veri yolu burası. Buradaki verileri silemedim veya değiştiremedim. Daha sonra "Windows Parental Control" şeklinde aramalar yaparken şu github sayfasını buldum, Disable Parental Controls on Windows 10/11 Batch Script

Bu arkadaşın paylaştığı .bat dosyasını çalıştırdım ve sorun düzeldi artık 1.1.1.1 DNS ile Chrome'dan İnstagram'a girebiliyorum. Güvenli DNS kısmında Ebeveyn kontrolü kısmı da kalktı. Olay tamamen bununla alakalıymış.

Sorunu çözene kadar denediğim diğer yöntemler:
-Sistem geri yükleme
-Kaspersky silme
-Chrome ayarlarını sıfırlama
-Farklı DNS'ler deneme

Son olarak sorun çözüldü, yöneticiler çözüldü olarak işaretleyebilir ancak bir sorum daha var. Paylaştığım bu github linkinde kodları görebiliyorsunuz, anladığım kadaryıla tehlikeli sorun yaratacak bir şey yok gibi ama bu işlerden daha iyi anlayan birisi bakıp sorun olup olmadığını söylerse çok iyi olur. Teşekkürler.

Mobilde bu durumu nasıl aşarız acaba? Warp engellendi, düne kadar 1.1.1.1 ile rahatça girebilirken şimdi sayfa yenilemiyor.

Windows 11 kullananlar için çözümü böyle buldum.
Ağ ve internet ayarlarına girin Wi-Fi kullananlar için Wi-Fi'ya tıklıyorsunuz ve kendi wifinizin özelliklerine giriyorsunuz IP ataması var düzenleye tıklıyorsunuz daha sonrasında IPv4 adresini açın ve DNS'e görseldeki rakamları yazın ve kesinlikle HTTPS üzerinden DNS açın ve otomatik şablonu seçin Ethernet üzerinden kullananlar ise ağ ve internet ayarlarından Ethernet'i seçecek ve devamını Wi-Fi'de söylediklerimin aynısını yapacak.

Bunu yazmaya gelmiştim ki siz de bulmuşsunuz. Windows 10 kullananlar da Chrome'un ayarlarından yapabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…