1.1.1.1 WARP Roblox'ta IP ban yedirtir mi?

westday24

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1.1.1.1 WARP VPN Roblox'ta IP ban yedirtir mi ve güvenli mi? Arkadaşım yedirttiğini TikTok'tan yedirttiği ile ilgili videolar gördüğünü ve güvenli olmadığını kendi IP'imizin başkalarına gözüktüğünü söylüyor. İnanmadım ama size bir sormak istedim cevap verirseniz sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, 1.1.1.1 WARP VPN Roblox'ta IP ban yedirtir mi ve güvenli mi? Arkadaşım yedirttiğini TikTok'tan yedirttiği ile ilgili videolar gördüğünü ve güvenli olmadığını kendi IP'imizin başkalarına gözüktüğünü söylüyor. İnanmadım ama size bir sormak istedim cevap verirseniz sevinirim.

Büyük ihtimalle yemezsiniz hocam. TikTok'ta gördüğünüz bir şeyi 10 defa sorgulayın. IP niz başkalarına görünse ne olacakki? Bir kere VPN ile bağlanıyorsunuz görse bile VPN sunucusunun IP'sini görür.

Hocam yemessiniz ben cloudware bilmiyordum konu açmıştım dns ile bütün sitelere girmek diye neredeyse Technopat sosyaldekiler beni bulsa döveceklerdi zor atlattım:D

Arkadaşım vpn açınca ip değişmediğini söylüyor
1723232377425.png

VPN'ya da DNS sizin herhangi bir uygulamadan ban yemenizi ya da IP'nizin açık olarak gözükmesine sebep olamaz. Eğer uygulama doğru şekilde yazılmışsa ve güvenliyse sizin IPniz hiçbir zaman 3.şahısların eline geçmez. IP konusunda zaten kimse endişelenmesin çünkü yıllardır siz özel hizmet talep etmediğiniz sürece statik IP ile internete çıkmıyorsunuz, CGNAT denilen bir ara modem üzerinden internete çıkıyorsunuz. Girdiğiniz site ve uygulamalar bu CGNAT modemin toplu kullanım için atanmış tekil IP'sini görebilir sadece. CGNAT arkasındaki IP'ler sizin servis sağlayıcnızda kalır dışarı aktarılmazlar.

VPN konsuunda ise VPN sunucusu her zaman için sizin IP nizi görebilir hangi siteye girdiğinizi görebilir ve bunları loglar, VPN sistem yöneticisi rahatlıkla kullanıcı IP adreslerine ulaşabilir. Log tutmadığını IP listesi tutmadığını iddia eden herhangi bir VPN uygulamasına güvenmeyin. Bunun aynısını sizin internet servis sağlayıcınız da yapar. Önemli olan kullandığınız VPN arkasında kim var, resmi/kurumsal bir şirket mi yoksa ne olduğu kim olduğu belirsiz PC başında oturan gözlüklü şişman bir herif mi?

Eğer ikinci seçenekteyseniz geçmiş olsun çok bilgisayarınızı ona verdiniz sadece fiziksel olarak sizin önünüzde duruyor ama artık sizin değil. Genelde log tutmadığını iddia eden VPN uygulamaları bu sınıftadır. Diğerleri ise yasal zorunluluklar ve hükümler gereği tıpkı bir servis sağlayıcı gibi sizin loglarını tutmak ve belirli bir süre saklamak zorundalar. Sözleşmeler kapsamında bu verilerin bir kısmını da iş ortakları paylaşabilirler.

DNS yani 1.1.1.1 dediğiniz şey biraz daha farklı olsa da benzer bir bir şeydir. DNS dediğimiz şeyler bizi internet sayfalarının olduğu data merkezlerine bağlayan adres defterleri gibidir. Siz gitmek istediğiniz sitenin/uygulamanın IP adresini değil adını yazarsınız DNS sizin için o adı IP ile eşleştirir ve sizi siteye yönlendirir. DNS'lerde aynı şekilde kendi üzerinden geçen internet trafiğini loglar. Aynı VPN gibi DNS içinde aynı yükümlülük vardır. DNS hizmeti sağlayıcıları da IP adreslerini ve girdiğiniz siteleri ugyulamaları vs. veri trafiğinizi özet halinde log tutar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı