1.1-1.2 milyon TL'ye araç önerisi

Merhaba, bütçem maximum 1.2 milyon lira. Performanslı, güvenli, olabildiğince dolu, geniş bir aile arabası almak istiyorum. Km'si 125.000 geçmemiş manuel veya otomatik kronik problemleri olmayan tecrübe ettiğiniz otomobillerden tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.
Hangi araçta hangi motor ve şanzımanı seçmeliyim, 2.el olarak tavsiye ettiğiniz araçlarda nelere dikkat etmeliyim, + ve eksileri neler?
Benim aklımda olan araçlar:
1. SuperB.
2. Passat.
3. Civic.
4. Octavia.

Bu kadar para verdikten sonra atmosferik motorlu bir araca binmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Bu bütçe ile kesinlikle Turbo beslemeli mild hybrid modeller alınmalı.
Skoda Octavia 1.5 eTec öneririm.
VW Passat ve Skoda SuperB'nin ancak yüksek kilometreli olan modelleri satın alınacağı için başınıza iş çıkarma ihtimali oldukça yüksek olacak.

Toyota Corolla 1.8 Hybrid sağlam arabadır.

Yıllık ödenen MTV miktarı ne olacak peki?
1.8 motora biçilen MTV ile Corolla kullanmak mantıklı mı?
Avrupa ülkelerine Toyota 1.5 Turbo Hybrid motor seçeneklerini sunarken, ülkemizdeki satış politikası sebebiyle eski 1.6 motorları revize ederek turbo beslemesiz 1.8 motor olarak satışa sunuyor. Kimse kusura bakmasın bu kadar MTV verdikten sonra, uzun yolda 7-8 Litre yaktıktan sonra Corolla'ya değil daha üst markalara binmek isterim. Sırf bu muhabbet yüzünden aynı paraya 2021'de Egea aldım. Corolla kadar sağlam değil ama Corolla'ya binecek kadar enayi değilim.
Tamamen saçmalık.

Sonunda 1.1 milyona sanayiye bile gidecek hali kalmayan F30 onermeyen birisi 😍
2012 2013 316i 100-120bin km de hatasız boyasız F30 lar var hocam illa her F30 1.5-1.8 milyon bandında olmak zorunda değil.
Standart paket boş sanroof yok 316i ama sonuçta bir BMW o ruhu yaşatıyor. Km si gereği de bakımları yapılıp sorunsuz kullanılır.

Merhaba, bütçem maximum 1.2 milyon lira. Performanslı, güvenli, olabildiğince dolu, geniş bir aile arabası almak istiyorum. Km'si 125.000 geçmemiş manuel veya otomatik kronik problemleri olmayan tecrübe ettiğiniz otomobillerden tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.
Hangi araçta hangi motor ve şanzımanı seçmeliyim, 2.el olarak tavsiye ettiğiniz araçlarda nelere dikkat etmeliyim, + ve eksileri neler?
1. SuperB.
2. Passat.
3. Civic.
4. Octavia.
Passat 1.4 TSI B8
Opel Insignia Grand Sport 1.6Cdti en dolu araçlardan biri D segmentinde kış paket opsiyonlu olanlar özellikle
F30 316i 100-120bin km yetkili servis bakımlı çok fazla el değiştirmemiş alınabilir.

2012 2013 316i 100-120bin km de hatasız boyasız F30 lar var hocam illa her F30 1.5-1.8 milyon bandında olmak zorunda değil.
Standart paket boş sanroof yok 316i ama sonuçta bir BMW o ruhu yaşatıyor. Km si gereği de bakımları yapılıp sorunsuz kullanılır.

Passat 1.4 TSI B8
Opel Insignia Grand Sport 1.6Cdti en dolu araçlardan biri D segmentinde kış paket opsiyonlu olanlar özellikle
F30 316i 100-120bin km yetkili servis bakımlı çok fazla el değiştirmemiş alınabilir.
Benim fikrimce girilmez risk.

1. SuperB.
2. Passat.
3. Civic.
4. Octavia.
(KM Kriteri Hariç)
•Mercedes C180 W204FL 1.6CGI-7G Tronic
•Audi A4 B8FL 2.0TDI
•Volkswagen Passat B8 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Skoda SuperB MK3 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Ford Mondeo MK5 2.0TDCi-Powershift
•Honda Civic 1.5 i-VTEC (Manuel)

Attığınız 2. Araç favori listemde. Sanırım civic tercih edeceğim 1.5 182bg olan versiyonunu.

(km Kriteri Hariç)
•Mercedes C180W204FL 1.6CGI-7G Tronic
•Audi A4 B8FL 2.0TDI
•Volkswagen Passat B8 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Skoda SuperB MK3 1.4TSI, 1.6TDI, 2.0TDI
•Ford Mondeo MK5 2.0TDCI-Powershift
•Honda Civic 1.5 i-VTEC (Manuel)

1.5 182bglik versiyonun otomatiğinde problem mi var? Birçok kişi CVT risk diyor. DSG mi daha riskli CVT mi?

Attığınız 2. Araç favori listemde. Sanırım civic tercih edeceğim 1.5 182bg olan versiyonunu.

1.5 182bglik versiyonun otomatiğinde problem mi var? Birçok kişi CVT risk diyor. DSG mi daha riskli CVT mi?
1.5 182 sağlam motor, performanslı motor ancak arabanın performansını CVT baltalıyor. DSG, CVT’den çok daha kaliteli şanzıman. İlla ki dersen FC5 Civic alacağım o halde 1.5 i-VTEC manuel en mantıklısı.
Ancak diğer araçlara da bakılmalı.

1. SuperB.
2. Passat.
3. Civic.
4. Octavia.
Öncelikle VAG grubu araçlarda otomatik tercih edeceksen evveliyatı çok önemli çünkü bilinçli kullanıcı ve bilinçsiz kullanıcı DSG şanzımanda fazlasıyla ayırt ediliyor. İkinci bir husus kesinlikle Passat yerine Superb öneririm çünkü Passat geniş bir araba ama Superb daha geniş bir araba ayrıca aynı paraya daha donanımlısını temizini ve düşük kilometre olanını bulmak mümkün. Civic klasik Japon arabasıdır daha iyi yol hissiyatı sunar segment olarak Superb ve Passat'a göre düşük olup Octavia ile denktir. Yalıtımı zayıftır. Octavia ise sınıfına göre uzun ve geniştir. 1.0 eTSI motor aşırı uyumlu çalışır ve Superb ile Passat'a göre daha yeni model olacaktır. Benim önerim dolu dolu 2016-2017 model bandında 1.4 TSI Prestige Superb olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı