1.100 TL'ye laptop alınıp tamir edilir mi?

Bütçe
Laptop kargo falan dahil 1200 TL, yükseltmeler için de bi' 800 TL ayırırım en az.
Makaleler
1
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 (All Core 4.6 GHz @ 1.31V)
Ekran Kartı: PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12 GB
RAM: Patriot Viper Steel 32GB DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle ATX
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
Kasa: Zoko Chiko ARGB
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe Gen4
HDD 1: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 3.5"
HDD 2: Seagate 1TB 7200RPM SATA3 2.5"
İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, geçenlerde dolaplarımı çekmecelerimi döktüm ne var ne yok diye bir bakayım dedim. Birkaç tane laptop ekranı, işlemcisi, klavyesi, adaptörü falan çıktı. Ben de dedim ki acaba ucuza ekranı kırık, eski bir laptop alsam; ekranını, klavyesini falan değiştirsem nasıl olur diye. Sonuçta evde 2 bilgisayar var ancak ikisi de masaüstü, köye veya tatile falan gittiğimde en azından elimin altında bir bilgisayar bulunsun diye düşündüm. Sonra girdim sarı siteye, ucuzdan pahalıya sıraladım ilanları.

Bir adet ilan buldum, 1500 lira yazmış satıcı. Açıklamada da "acil satılık" yazıyordu hemen yazdım, 1000 olur mu diye. Adam da kırmadı kabul etti. Ancak site adamdan 100 lira komisyon kestiği için sonradan orta yolu bulup 1100 TL'ye anlaştık. Cihazın kasası sağlam, sadece üst kapakta çizikler falan var. Menteşeleri sağlam, kondisyon olarak bence iyi bir durumda. Ancak ekranı bozuk. Sadece bir arka aydınlatma geliyor ancak görüntü gelmiyor, VGA'dan veya HDMI'dan görüntü alınabiliyormuş.

Bende de tam aynı özelliklerde (1366x768, 15.6 inç, 40 pin LVDS) bir laptop ekranı var, eski bir laptoptan sökmüştüm. Araştırdığım kadarıyla da uyumlu görünüyor. Laptop Grundig marka, GNB 1556 A1 model. i3 2. nesil işlemcili, 4GB RAM'li bir laptop. Satıcı özel bilgileri var diye HDD'sini sökmüş ancak zaten ben SSD takmayı düşünüyorum 240 GB da olsa. Ayrıca RAM'ini de bi' tane daha 4GB alır 8GB yaparım. Hem de elimde de bir adet i5 3. nesil işlemci var, işlemcisini de yükseltebilirim. Sizce alınır mı? Az çok kabiliyetim var. Genelde masaüstü ile ilgilenirim ancak bu fikir nedense çok mantıklı geldi bana. Sizin de yorumlarınızı almak istedim.

Ekran kartı , anakart vb değiştirmeden nasıl olacak?
Nasıl yani? Laptopun işlemcisi soketli zaten, rPGA988B soketini kullanıyor. Kolayca işlemci sökülüp takılabiliyor yani. Ayrıca harici ekran kartı yokmuş ancak ben bu laptopu oyun için falan değil genelde dizi izlemek, internete girmek için almayı düşünüyorum.

Nasıl yani? Laptopun işlemcisi soketli zaten, rPGA988B soketini kullanıyor. Kolayca işlemci sökülüp takılabiliyor yani. Ayrıca harici ekran kartı yokmuş ancak ben bu laptopu oyun için falan değil genelde dizi izlemek, internete girmek için almayı düşünüyorum.
2010 model PC'de aynı işi 60 FPS bir şekilde yaptığından oyun için yapacağınızı düşündüm.

2010 model PC'de aynı işi 60 FPS bir şekilde yaptığından oyun için yapacağınızı düşündüm.
Oyun oynasam bile maksimum Minecraft falan oynarım, çok da ahım şahım bir performansa gerek yok yani :)
Sonuç olarak yaklaşık 2000 TL'ye mâl etmiş oluyorum daha ne!

Bende 2K bütçeyle MTA açsa yeter birşey almak istiyorum ne önerirsiniz?
Valla bu bütçede öneriden ziyade sahibindeni açıp bakmayı tercih ederim. Bazen iyi fiyata ufak kusurlu (küçük bir ölü pikselli, menteşesi kusurlu gibi) cihazlar çıkıyor, onları alabilirsin mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı