1-2 Ayda Sosyal ve Edebiyat Dersleri Biter mi?

Makaleler
1
Arkadaşlar, sorum başlıktan anlayacağınız gibi. Edebiyat ve sosyal dersleri için konuları okuyup ezberliyorum, soru çözümü yapmayı düşünmüyorum. Sizce böyle bir şey yapmak mantıklı mıdır? Ya da bu kısa süre içerisinde, ciddi soruyorum, bu derslerden tam verimli olarak çıkabilir miyim?
Ayrıca şu ana kadar Türkçe ve matematik konularını bitirdim, deneme ve soru çözüm videoları izliyorum.
Fen hakkında hemen hemen hiçbir şey yapmayacağım açıkçası. Sadece biyoloji ve kimyayı okuyarak geçiyorum.
Ayrıca YDT sınavına da hazırlanıyorum, bu süre içerisinde konu anlatım videoları izleyerek test çözmeye çalışıyorum.
Bir fikri olan yok mudur ? :(

Son düzenleme:
Soru çözmeden konu çalışmak mantıklı değil, ezberlediğiniz ve öğrendiğiniz şeyleri pekiştirmeniz lazım ki iyice otursun. 2 ayda kaç kaynak bitirirsiniz bilmem ama ne kadar çok soru çözebilirseniz o kadar iyi olur.
Sanırım dil + sözel veya dil + eşit ağırlığın ikisini birden çözeceksiniz. Eğer hedefiniz belli ise sadece tek alana çalışmanızı öneririm, zaten süre de azken tek alana yoğunlaşmış olursunuz.

Soru çözmeden konu çalışmak mantıklı değil, ezberlediğiniz ve öğrendiğiniz şeyleri pekiştirmeniz lazım ki iyice otursun. 2 ayda kaç kaynak bitirirsiniz bilmem ama ne kadar çok soru çözebilirseniz o kadar iyi olur.
Sanırım dil + sözel veya dil + eşit ağırlığın ikisini birden çözeceksiniz. Eğer hedefiniz belli ise sadece tek alana çalışmanızı öneririm, zaten süre de azken tek alana yoğunlaşmış olursunuz.
Hocam benim temel olarak yoğunlaştığım alanlar dil ve eşit ağırlık. Böyle dememin sebebi bu derslerin sözel dersler olması. Yani bugüne kadar matematikteki gibi "şapkadan tavşan çıkarma" sorularına denk gelmedim, dil dışında, bu yüzden sadece konu anlatım çalışmayı düşünüyorum. Her gün kitap okur gibi sayfa okuyup, ardılı gün de önceki günleri pekiştirmeyi düşünüyorum. Bu şekilde yaptığımda 10 gün gibi bir süre içerisinde divan edebiyatına kadar gelebilmiştim ancak matematik yüzünden bırakmıştım. Teşekkür ederim cevabınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı