1-2 GB RAM'li sisteme hangi Windows 10 kurulmalı?

EminAZE

Hectopat
Daha fazla  
RAM
1
SSD veya HDD modeli
250 GB HDD
Dostum çöpe atacağı dizüstünü bana verdi. Bilgisayar virus manyağı ve en kısa işler bile saatler alıyor (Chrome'u bile açmak bilgisayarı yeniden başlatmaya yetiyir özellikler ve DxDiag çalışmıyor). Tek bildiğim 1 GB RAM var. Diğer bilgisayrdan 1 GB RAM çkarırsam (istemiyorum ve takılıyor mu onu bile bilmiyorum) 2 GB RAM'ı olur. Windows 7 de artık yavaş yavaş yerini 10'a bırakıyor. Bende 32 Bit bir Windows 10 modlu modsuz fark etmeksizin kurmak istiyorum. Ne önerirsiniz (bu arada bilgilerimin çalınmasımı: Bu bilgisayarda bilgilerim olmayacak)?

LTSB 2015 veya LTSB 2016 daha eski sürümler gibi gibi ölü bir sistem için (tarayıcı açacak). Linux önermeyin bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:

O sisteme Windows 10 fazla hocam 8.1 tavsiyemdir.

O özelliklere sahip dizüstü bilgisayarla uğraşırsanız boş yere sinir stres yaparsınız. Gücü belli, yapabileceği şey belli fakat Windows 10 kurmak istiyorsunuz. Ubuntu bile kursanız 3 sekmede nefesi kesilir hocam.

Windows 10 Lite yapabilirsiniz yani orjinal güncel veya Eski 1909 sürüm vb. İstediğiniz özellikleri kaldırıp olabilir. Fakat böyle yapsanız bile zor kullanırsınız. Bence 7 veya 8 e bakın.

Windows 8.1 Lite gibi sistemlere bakabilirsiniz.
Veya benim yaptığım X64 Windows 10 Pro Lite sürümüne yönelebilirsiniz.
Hatta Windows 7 Home Lite kurulabilirsiniz. (en ideali)

O sisteme Windows 10 fazla hocam 8.1 tavsiyemdir.

Öyle olabilir ama konu Windows 10 hakkında.
Tabii ki bende bunun farkındayım. Zorlama olsa bile ben en az Windows 10 kurmaya ve her şeyini kısmaya hazırım. Kendimde birkaçkez kendi Custom Windows 10 mu yarattım ve bu konulara biraz hakimim bu yüzden kendim değiştireceksem bile şu an en kullanılabilir Windows 10'u arıyorum.

Windows XP dene.
windows 10 kurmayı karar aldım ve windows 7 desteği bitmişken xp nin 512 mb ramda bile kurmaya tereddüt ederim. buarada bu konulara baya hakimim en uygun windowsu bulduğum anda kendim de çok fazla şey çıkarıp düzenlemelerle windows 10 u 1 gb ram e indirebileceğimi düşünüyorum

Üzgünüm ama istediğim sistem Windows 10 olmak zorunda ancak hangi sürüm ve hangi türü orasını bulmak sorun. Mesajımı okumadınız herhalde. Arch Linux, Linux Mint gibi sistemlerini de kullanmış biri olarak Windows 10'u istememde belirli sebepler var ve dediğim gibi Windows'un o sürümü veya türü (en uygun hangisiyse) onu 1 GB la kullanıla bilecek kadar düzenleyecek ve ISO'nu değiştire bilecek bilgiye sahibim.

Windows 10 Lite yapabilirsiniz yani orjinal güncel veya Eski 1909 sürüm vb. İstediğiniz özellikleri kaldırıp olabilir. Fakat böyle yapsanız bile zor kullanırsınız. Bence 7 veya 8 e bakın.
windows 10 öneriniz için teşekkürler bunu nereden bulup indire bilirim ve acaba dahada düşük gereksinimlisi varmıdır

Orasını ben hallederim merak etme. Eğer ki gerçekten forumda buna inanmayanlar bu kadar çoksa o istediğim mükemmel sistemi kurduğum vakit rehber hazırlarım. Forumda devrim yapabilir ancak o istediğim şeye en yakın Windows 10'u bulmam gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kusura bakma dostum ama dediğin kapasitede biri zaten o Windows 10'u da bulurdu buraya sormadan. Zamanında 4 MB Ram li bir bilgisayarım vardı, 386 işlemcili. Super Street Fighter Turbo 2 oynamayı çok istedim. 8 disketti sanırsam. Çok uğraşmıştım ama olmamıştı. İnanmıştım ama yetmemişti maalesef. Yaa dostum.. keşke herşey gazla olsa.

Hocam o sisteme en fazla 8.1 gider ama uzun süre de kullanamazsınız. Çoğu tarayıcı desteğini çekti bile ve 2024 gibi hepsi çekmiş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…