1-2 GB RAM'li sisteme hangi Windows 10 kurulmalı?

ISO'daki hizmetleri kapatınca bu bilgisayarın gücünü arttırmıyor ki? Nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz? Madem bu kadar çok biliyordunuz neden konu açtınız? Burada 20 tane insan "bilgisayarın gücü yetmez" diyor sen gizli yöntemlerle alternatif hizmetler kullanacağım diyorsun. O bilgisayarda Windows 10 kuruluyken 480p video açtığında nevri dönecek. Chrome veya Mozilla'da 2. sekmeye tıkladığında bilgisayar kasmaya başlayacak. İstediğini yap, belirli çözümler var sen diğerlerine diretiyorsun.

Burada hiçkimseyi zorlamıyorum istemeyen cevap vermeyebilir.

ISO'daki hizmetleri kapatmak mı? Gerçekten mi? Bunun için zaten rehberler var forumda o kadar. Sen bu çözümlerin işe yarayacağını sanıyorsan bu çözüm bile değil zaten dediğin gibi. Bir Windows 10 aynı Chrome'de aynı sekme aynı ayarla 800 MB RAM harcarsa diğer farklı sürümüde 800 MB RAM harcar zaten (belki küçük farklar olabilir). Bunun için Windows 10'a alternatif gerek ve buna Windows 7 denilebilir (Windows 7 desteği kesilmese bu konuyu açmam bile hataydı) benim amacımı anlatmamı istiyorsan Windows 10'a Windows 7 (sizin tabirinizde) gibi ancak Windows 10 desteği Microsoft desteği alan bir sürüm yaratmak(editlemek değil). Tabii ki ben Microsoft'a alternatif bir şirket kuramam ve driver gibi birçok desteği her bilgisayar için test edip yayınlayamam. 0 gün açıklarını bulamam. Bunun gibi şeyleri Microsoft zaten ücretsiz yapıyor. Bir başka yöntemde yalnız Windows 10'un desteklediği programları Wine gibi kod canlı kod çevirici ile çevirmek (ama şu an bunu tercih etmiyorum)

Eğer ki şu an boş servisleri fazla olan bir Windows ISO'suna kapalı kaynakda tersine mühendislik (yasal bir işlem değil) ve araştırma için zaman harcarsam (alternatif servisler yazabilmek için) çok fazla zaman kaybederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 1507 veya Windows 8.1 Home SL.

Teşekkürler. 1507'yi denerim.

Biraz blog havası olacak ancak yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar projeye başladım. Başlamadan önce kendim Linux ve Windows'un XP'den sonraki modlu modsuz birçok sürümü denemiş birisi olarak Windows 10 ilk çıktığı zamandan beri bir anda bu kadar sadelik+modernlik+kolaylığın bir anda toplanması + Microsoft Store olsun, Defender olsun her şeyiyle birlikde beklediğimden daha iyi performans aldığımı düşünüyordum. Bu bana akıl almaz geliyordu adeta büyülenmişdim. Nasıl bir sistem bu kadar göz kamaştırıcı gelecek vaat eden olabilirdi. Bu yüzden bende Linux destek ve kolaylıktan mahrum olduğundan (kullanılabilirliği en çok değiştiren faktörler) Windowsçu birisiyim. Ne kadar Microsoft'un dayatmalarını ve gizlilik canavarı olduğunu bilmeme rağmen. Ancak bunu çözmenin imkansız olmayacağını düşünüyordum. O zaman desteği hiçbir zaman düşmeyecek bir sistem olmadığından en az bileşeni olan ancak desteğini hala sürdüren bir sürüm 1507 LTSB sürümünden başlama kararı aldım ve buna ilgili olan üniversiteden 2 kişi bilgisayar mühendisliği, 3 kişi de benim de olduğum IT bölümünde okuyan öğrenci toplam 6 kişi başladık ve tüm kurumsal hizmetlerini kökten kazıdıktan sonra geriye kalan hizmetleri incelemeye ve mantığını çözüp yeniden yazmaya başladık. Tabii ilk günler her şey iyi gidiyordu ama kısa zamanda fark ettik ki Windows 10'u Windows 10 yapan, programları servisleri çalıştıran kod dizimlerini (veya hizmetler, protokolleri) kısaltmak çok zor olsa bile kısaltmalı küçültmeli ve yetmezse yeni bir çekirdek yaratmalıyız (NT çekirdeğini kodlarını kısaltmak ona yakın bir çekirdek bile oluşturabiliriz)

Linux çekirdeği olsa o kadar uygulamaya tam destek veremeyiz ki zaten Linux artık uygulama desteği sorununu Wine ile beraber neredeyse çözdü. Sadece kolaylık ve doğru dürüst uygulama mağazası, kullanılabilirlikde kolayca uygulamaların internetten indirile bilmesi için destek, Windows Media Player + codecler üstünde gelirse yani VLC yüklü gelmesi, Wine ve protonun ayarlanmış default olarak gelmesi gibi tlp gibi ayarların default olarak açık olursa, only Office editor de default olarak gelirse [WPS office de ola bilir] bunun gibi basitleştirmelerle zaten her şey gözümün önünde hatta gözümün içinde olduğunu anlaya bildim) bu Windows 10 mükemmel fikrini ben ortaya atsam da sonra bana çok anlamsız gelmeye başladı. Kendine sadece önemli ve özgün bir şey yaptığımı düşünerekden başlamıştım ancak bunu yaptıktan sonra ne kazanacağımı ve o kadar uğraşın mükemmel bir sistem içinse de Microsoft bize projeyi devam ettirmekte izin vereceğini veya ayırıcı bir sistemle bizim yaptığımız farklı Windows 10 alternatifi Windows 10 mükemmeli ayırabileceği bir şey düşüneceklerini düşünmeye başladım malum:
Chrome'un web environment ıntegrity API gibi şeyleri yayınladıktan sonra bunda gelecek göremiyordum (ben ne kadar da aptalmışım).

O mükemmel sistemi yapmak bizi aşıyor gibi gözüküyordu bu yüzden başkalarından da destek almaya çalıştık tanıdığımız ve bizi yarı yolda bırakmayacak birileri ancak onları projeye dahil etmeden ben projeden ayrılma kararı aldım. Bundan sonra Linux'e geri dönme ve gönüllü olarak Linux camiasına yardım etmek ve onlardanda daha çok şeyler öğrenmek için yeni bir sayfa açıyorum (kim bilir belki de yıllar önce kullandığım Linux'e bir şans daha verirsem her şey farklı olabilir) yine de Windows'u tam terk etmek istemiyorum (oynadığım oyunlara göre en uygun sürümü yani sadece oyun için oyunlarımda en çok performans veren bir Windows'u Dual boot ile kuracağım).

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı