drakee
Centipat
Daha fazla
Hocam 12. sınıf konularından hiçbir şey bilmiyorum ama en azından 11. sınıf konularına biraz göz aşinalığım var 12. sınıf konuları kolay mı?
Yani şöyle söyleyeyim sistemlerin büyük çoğunluğu birbiriyle bağlantılı yani bir sistemden başka sisteme bile çıkarım yapıp çözebileceğin sorular çok. Ayrıca sistemleri karıştırıp da sorabilir yani sindirimi bilirsin sindirimle dolaşımı karıştırır ki yapıyor genelde o zaman sıkıntı yaşayabilirsin ve sistemler çok detaylı. Diğer konular daha anlaşılır geliyor benim için böyle yani kişiye göre değişir. Bildiğin konuları tamamla deneme çöz konuyu komple bitirdiğini düşünsen de illaki bir ekstra bilgi falan çıkıyor denemesiz hem unutursun hem eksik kapatamazsın.
Genden proteine ünitesini bitir. Hızlı biter. Enerji dönüşümleri 1. üniteye nazaran daha zor ama gene halledilebilir. 11 sınıftan ekoloji 1 soru geliyor genelde. O da sözel. Bir de dr. Biyoloji MEB tekrarlarına başlayacaktı. Onu da takip edebilirsin. Sistemlerde ise endokrin duyu organları yerine dolaşım, üriner, üreme, solunum daha mantıklı bence.
Bitki uzun ve detaylı. Sınava kadar çok oturmaz.
Hocam bitki uzun ve detaylı değil bence yani üreme kısmı diğerlerine nazaran biraz zor. Onun dışında taşıma hormon ve yapısını soru da çözsen en fazla bir günde halledersin. Zaten taşıma ve yapısı en yoğun soru gelen yerler ve ikisi de bağlantılı. Yani bana öyle geliyor da olabilir ama bitki bence en basit kısımlarından biri 2-3 soru garanti geliyor 15 dk önce orijinalin denemesini kontrol ettim biyoloji full.