1.2 milyon sıralama ile tercih mi yapılmalı, mezuna mı kalınmalı?

yigittx13

Femtopat
Daha önce hiç mezuna kalmadım. Sağlık öğrencisiyim. 1.2M sıralamam var. Sizce tercih yapmalı mıyım? Babam Yap deyip duruyor. Beni özele gönderecekmiş. İstanbul'daki üniversiteyi söyleyip duruyor. Lise gibi, yeter ki üniversite mezunu ol gibi düşünüyor sanki. Bir yandan 2 yıllık sağlık bölümlerinden huzursuzum, bir yandan gideceğim üniversitelerden. Sizce 1 yıl adamakıllı çalışıp hemşireliğe yükselebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1.2 milyon ile neden yapacaksın ki? Tercih sonraki sene hiçbir şey yapmasan daha iyi gelir zaten.

Daha önce hiç mezuna kalmadım. Sağlık öğrencisiyim. 1.2m sıralamam var. Sizce tercih yapmalı mıyım? Babam yap deyip duruyor. Beni özele gönderecekmiş. İstanbul'daki üniversiteyi söyleyip duruyor. Lise gibi, yeter ki üniversite mezunu ol gibi düşünüyor sanki. Bir yandan 2 yıllık sağlık bölümlerinden huzursuzum, bir yandan gideceğim üniversitelerden. Sizce 1 yıl adamakıllı çalışıp hemşireliğe yükselebilir miyim?

1 yıl adamakıllı çalışmanıza gerek olmaz 4-5 ay Max çalışsanız etkisi olur. Ama 2 yıllık bir bölüme başlayıp sonra çalışanız en azından üniversite garantiniz olur diploma yarıya inmesi çalışırsanız hemşirelikte pek bir zararı olmaz ama siz bilirsiniz ve özele gitmek mantıksız. Bence mezuna kalın bu sıralama pek kaliteli yere yetmeyebilir.

Açıkçası yeniden çalışmakta fayda var. İstanbul'un iki yıllık yüksekokul tarzında slayttan eğitim veren merdiven altı üniversitelerin eğitimi liseden bile beter. Radyolojide bir kere kitap açtığını görmediğim arkadaşım oldu. Boşa zaman kaybı.

Açıkçası yeniden çalışmakta fayda var. İstanbul'un iki yıllık yüksekokul tarzında slayttan eğitim veren merdiven altı üniversitelerin eğitimi liseden bile beter. Radyolojide bir kere kitap açtığını görmediğim arkadaşım oldu. Boşa zaman kaybı.
1 yıl adamakıllı çalışmanıza gerek olmaz 4-5 ay Max çalışsanız etkisi olur. Ama 2 yıllık bir bölüme başlayıp sonra çalışanız en azından üniversite garantiniz olur diploma yarıya inmesi çalışırsanız hemşirelikte pek bir zararı olmaz ama siz bilirsiniz ve özele gitmek mantıksız. Bence mezuna kalın bu sıralama pek kaliteli yere yetmeyebilir.
1.2 milyon ile neden yapacaksın ki? Tercih sonraki sene hiçbir şey yapmasan daha iyi gelir zaten.
Bide dgs var onu düşünüyordumda. matematiğimi geliştirmem lazım 2 yıllık okurken dgs için yeterli çalışabilcekmiyim dgs kontenjanşarıda az sanırım kaldırılabilir diye okumuştum sanki biryerde.. kafamda bir dünya cevapsız soru Atlayalım bakalım Kör kuyuya..

1.2 milyon sıralama demek lise eğitiminizin yetersiz olduğu demek. Temelsiz bir lise eğitiminden sonra üniversiteye gitmenin bir anlamı yok. Sınava tekrar girmeniz gerekli. DGS kolay bir süreç değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı