1.2 Turbo 2008 vs 1.5 2008

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 // RTX 3050 4gb VRAM - i5 12500H - 512 GB M2 SSD - 8 GB DDR5 4800 MHZ RAM
İkisi de Full paket, biri 1.2 Turbo biri 1.5 motora sahip. Hangisini tercih etmek en mantıklısı?

Hocam yakıt ekonomisi konusunda 6 litre üstünü görünce epilepsi krizi geçirem bir tip değilseniz ben yeni dizel almazdım açıkçası, benzin iyidir.
Sunacağı performans açısından hangisi daha iyi olur hocam?

İstediğim renk 1.2 olanda var, çok çelişkide kalıyorum nedense. 1.6 C-elyseeden geçilecek.

1.2 motor kesinlikle önermiyorum. Başta triger olmak üzere bir sürü sorunu var. Dayanıklı bir motor değil. Ödüllü motor olması da ayrı saçmalık. Emisyon, yakıt tüketimlerine bakılara ödül verilmiş :D

Hakikaten böyle problemlerı var ise 1.5 olana yöneleceğim galiba. Her ne kadar istediğim renk 1.5 kısmında olmasa da.

Sorun kısmını bilmiyorum ancak birisi benzinli birisi dizel. İkisi çok farklı şeyler. İhtiyacınızı belirleyin derim.
Eğer aracı sürekli kısa mesafe kullanacaksanız, soğuk iklimde kullanacaksanız benzinli motor daha makul ancak sorunlarını iyi araştırın.
Öte yandan bir kontakta 15-20 km yol gidecekseniz ya da Kars gibi çok soğuk bir memlekette yaşamıyorsanız dizelini tavsiye ederim. Torklar sizi yanıltmasın beygir güçleri aynıysa performansları da üç aşağı beş yukarı aynıdır. Tork tek başına anlamsız bir veridir.
1.5 dizellerde de Adblue tankı sorunu var diye biliyorum. Çözümü yok, her arabada o sorun çıkıyor. Sadece Adblue'uyu çok doldurmamak işe yarıyor diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı