1.200 TL'ye 512 GB M.2 SSD önerisi

Bütçe
1200
WD blue ile arasında çok büyük bir fark varsa 200TL eklerim sorun değil.
İki yıla yakındır Exceria G2 kullanıyorum. Yukarıda yazdığımı daha da açayım.

Eğer laptopa takacaksan hüsrana uğrarsın. Masaüstü ise kasanın havalandırması iyi olmalı veya en azından M.2 yuvası doğrudan sıcak hava altında olmamalı. Exceria G2 ısınma sorunu olan bir SSD'dir. SN580 veya SN5000 alırken fazladan ödeyeceğin paranın daha fazlasını Exceria G2 üzerinde kullanmak için SSD soğutucusuna vermek zorunda kalabilirsin. Ayrıca SN580 piyasadaki en yüksek HMB kullanımına sahiptir. Çoğu kullanıcı için DRAM eksikliği hissettirmez.

Aynı sıcaklık sorunu Exceria Pro için de geçerlidir mesela. Onu da test ettim.

WD blue ile arasında çok büyük bir fark varsa 200TL eklerim sorun değil.

DRAM'siz SSD alınmaz hocam.
Bildiğim kadarıyla DRAM kısaca:
SSD ömrü daha uzun olur.

SSD daha stabil çalışır.

SSD bir nevi RAM'i olur isminden anlamışsındır zaten.

Dosya kopyalama ve yapıştırma gibi işlemlerde daha fazla işinize yarar.

Kısaca bunlar denebilir internette araştırırzanız DRAM nedir diye detaylı bilgi bulursunuz.

İki yıla yakındır Exceria G2 kullanıyorum. Yukarıda yazdığımı daha da açayım.

Eğer laptopa takacaksan hüsrana uğrarsın. Masaüstü ise kasanın havalandırması iyi olmalı veya en azından M.2 yuvası doğrudan sıcak hava altında olmamalı. Exceria G2 ısınma sorunu olan bir SSD'dir. SN580 veya SN5000 alırken fazladan ödeyeceğin paranın daha fazlasını Exceria G2 üzerinde kullanmak için SSD soğutucusuna vermek zorunda kalabilirsin. Ayrıca SN580 piyasadaki en yüksek HMB kullanımına sahiptir. Çoğu kullanıcı için DRAM eksikliği hissettirmez.

Aynı sıcaklık sorunu Exceria Pro için de geçerlidir mesela. Onu da test ettim.

Bahsettigini, SSD WD Green ile aynı fiyata denk geliyor hangisini alayım

Bahsettigini, SSD WD Green ile aynı fiyata denk geliyor hangisini alayım
WD Green ile Exceria G2 kıyaslıyorsan Exceria G2 al derim. Her ne kadar fazla ısınıyor olsa da masaüstü bilgisayar kasasında o sıcaklığı yönetmek laptopa göre daha rahat. Gerekirse sonradan soğutucu alınarak çözülebilir. Belki de hiç gerekmez. O biraz da kasanın ne kadar iyi havalandığı ve ekran kartı ile işlemcinin ne kadar ısı ürettiği ile alakalı. Kesin olan şu ki geri kalan hemen her yönüyle Exceria G2, WD Green SN350'den daha üstündür.

Yine de uyarmak isterim. Azıcık bütçe arttırıp aşağıdaki ikiliden birisini almak daha da mantıklıdır.
Bunların DRAM'i olmasa bile daha kaliteli kontrolcü ve hafıza ile donatılmıştır ve diğer DRAM'siz NVMe türü SSD'lerde olduğu gibi HMB kullanır.
Not: Host memory buffer(HMB) NVMe SSD'lerin sistem belleğine erişip oradan küçük bir alanı kendisine ara bellek olarak kullanmasıdır. DRAM eksikliğini kısmen telafi eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı